a

VETEVENDOSJE’NİN  HÜKÜMETİ OLUŞTURMA  SENARYOLARI

Kosova Meclisi başkanının seçilmesiyle bir aydan fazla koalisyon hükümetinin kurulması için çabalayan Vetevendosje Hareketı (LVV)  ile Kosova demokratik Birliği (LDK) arasında anlaşma saülanması bakımından   her şey değişti.

Perşembe günü Kosova Meclisi 7’inci yasama dönemi milletvekillerinin genel kurul oturumunda   Kosova Meclisi’nin yeni  Başkanı  görevine  Vetevendosje Hareketi’nden Glauk Konjufca seçilmesi, hesapları altüst etti.

Kosovalı siyasi  analistler,  Konjufca’nın meclis başkanlığına  seçilmesinin , Vetevendosje ile Kosova Demokratik Birliği (LDK) arasında bir anlaşmaya varılabilecek tüm olası matematikler  için çok şaşırtıcı ve yıkıcı olduğunu değerlendirmekteler.

Analistler, şu anda VV ve LDK arasındaki ilişkilerin sıfır noktada olduğuna dikkat çekmekteler.

“meclis başkanlığı  olayı şimdiye kadarki en şaşırtıcı olay oldu, çünkü söz konusu iki partinin iyi bir işbirliği ruhu yarattığı ve duruma bir çözüm bulma çabalarına yaklaştığı düşünülüyordu. Ancak şu anda LDK ve VV arasındaki ilişkinin en alt noktasındayız, çünkü Konjufca’nın meclis başkanlığına  seçilmesi, VV-LDK hükümetinin nasıl görüneceği bakımından, şimdiye kadar yürütülen müzakerelere nasıl hakim olduğuyla ilgili tüm hesapları ve   formülleri bozuyor. Bu yüzden şimdi tamamen farklı bir konfigürasyonla tamamen yeni bir sürecin geliştirilmesini beklemek çok zor ” şeklinde medyalara açıklama yapan siyasi analistler,  en olası senaryonun  seçimlere gidilmesi  veya  Vetevendosje’nin tek başına hükümete liderlik etmesi olduğunu belirtmekteler.

Analistelere göre, LVV ile LDK arasında anlaşma sağlamaktan çok, en gerçekçi olasıllık seçimlere gitmekten geçiyor. Herşey mümkün olabilir.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKLER BAKANSIZ MI KALACAK?

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel