a

KOSOVA’DA CUMA HUTBESİ DEPREM KURBANLARINA ADANDI

Kosova’daki camilerde eller semaya Arnavutluk’taki depremde hayatını kaybedenler ve depremzedeler için açıldı.

Kosova İslam Birliği, Cuma namazı hutbesini, Arnavutluk’ta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere adadı.  Okunan  hutbe ile birlikte Kosova’nın tüm camilerinde depremde hayatını kaybedenler için  dua edildi, depremzedeler için  para toplandı.

Okunan hutbede, yardım ve dayanışmanın İslam öğretilerinin ilkelerinden söz edildi.

Kosova İslam Birliği’nin kararıyla bugün Kosova’nın tüm camilerinde okunan hutbede, 26 Kasım sabahında 6.4 büyüklüğünde deprem yaşanan Arnavutluk’ta felekaetin mağdurlarına yarım elinin uzatılmasının önemine değinildi.

Başkent Priştine’nin Osmanlı’dan kalan Fatih Sultan Mehmet Camiinde,Cuma namazı öncesinde okunan hutbede, cami imam Ethem Sopjani, yardım ve dayanışmanın İslam’da önde gelen ilkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, 50 kişinin ölümü ve 750 kişinin yaralanmasına neden olan deprem felaketinin göğüslenebilmesi için yardım ve dayanışmanın ön plana çıkmasının zaruri olduğunu belirtti. Gerçek Müslümanların iyilikte de kötülükte de bir, beraber ve dayanışma içinde zorluklarla karşı karşıya kalanlara yardım etmenin görevi olduğunu hatırlatan İmam Sopjani, “bir müminin, doğal afet gibi musibetlerde sabrı ve tevekkülü, en büyük hazinesidir” dedi.

Hutbenin okunmasının ardından Cuma namazı kılındı. Müminler daha sonra cami avlusunda Kosova İslam Birliği görevlilerin eşliğinde Arnavutluk’taki depremzedelere yardım adına para bağışladı.

Geçen Salı günü Arnavutluk’ta meydana gelen 6.4  şiddetindeki  depremde yıkılan binaların altından 50 fazla kişinin cesedi çıkarıldı. Depremdeşimdiye kadar 750 kişi yaralandı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BİR YILDA 6 HİV/AİDS VAKASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş