a

MİLLETVEKİLİ JILTA:”HEM ÖĞRETMENLİK HEM VEKİLLİK YAPMAK KARAKTERİME UYGUN DEĞİL”

Kosova’da 6 Ekim tarihinde yapılan erken genel seçim sonuçları dün Kosova Merkez Seçim Komisyonu (MSK) tarafından açıklandı. Kosova Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan resmi açıklamada, Kosova Demokratik Türk Partisi’nden (KDTP) Fikrim Damka 2 bin 918 oy alırken, Fidan Brina Jılta’nın da 2 bin 578 oy aldığı belirtildi. Bir aydan fazla geçen bir aranın ardından dün açıklanan resmi sonuçlar açıklanmasıyla 2 bin 578 oyla Kosova Meclisine girmeye hak kazanan Fidan Brina Jılta, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, seçmene desteklerinden dolayı teşekkür etti. Milletvekili Jılta: ‘sadece Prizren’deki seçmenime değil, Mamuşa, Gilan, Mitroviça, Priştine, Vıçıtırın, Yanova ve Kosova genelindeki tüm seçmenime teşekkür etmek istiyorum. Kısaca geleceği değiştimek isteyen ve geleceğe yenilikçilerle devam etmek isteyen tüm halkımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorifadelerini kullandı.

Milletvekili Jılta, yeni yasama döneminde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Milletvekili Jılta: ‘yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Kosova Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) çıkarları doğrultusunda Kosova Türk toplumunun, başta toplumsal çıkarları doğrultusunda halkımızın gereksinmelerini karşılamak üzere Kosova Türk toplumunun sesi olmaya çalışacağım. Seçim kampanyası sürecinde de verdiğim vaatlerin arkasında duracağım. Çünkü seçmenim benim samimiyetime güvenerek bana oy verdiğine inanıyorum.  Uzun yıllar nasıl eğitimde mesleğimizi yüzümüzün akkıyla yaptıysak inşallah Allah’ın izniyle milletvekilliğim sürecinde de halkımızı layıkıyla temsil etmeye çalışacağım’ dedi.

Jılta: ‘Bir sürü işsiz öğretmenimiz dururken hem milletvekili hem öğretmenlik yapmak benim karakterime uygun değil’

Seçim kampanyası sırasında milletvekili seçilmesi halinde iki iş birden yapmayıp uzun yıllar öğretmenlik yaptığı görevinden ayrılacağını ve sadece milletcekili görevini yürüteceğini söyleyen Milletvekili Jılta, ‘benim yerime bir öğretmen kardeşimiz evine ekmek götürsün’ dedi. Jılta: ‘ben çevremde verdiğim sözü yerine getirmekle bilinirim. Bu düşüncem zaten geçen dönemdeki adaylığım sırasında da aynıydı. Biliyorsunuz güçlü bir ekiple çalıştım bu seçim sürecinde ve bu güçlü ekip sayesinde ben milletvekili seçildim. Ekibim bana tekrar bu açıklamayı yapmamı istedi ki zaten bu benim geçen dönemde verdiğim bir sözdü. Ve bu vaadim mutlaka yerine gelecek. Çünkü Kosova’ya baktığımızda bir sürü işsiz öğretmenimiz dururken hem milletvekili hem öğretmenlik yapmak benim karakterime uygun değil. Bu yüzden br tarafta işsiz dururken diğer taraftan da iki görevi zaten yapamazsınız. Yapsanız bile bir şeyler eksik kalacak. Kaldı ki öğretmenlik ofiste oturup sekreter gibi çalışmak değildir. Öğretmenlikte kaybolan her ders öğrencilerimiz açısından büyük kayıptır. Bu yüzden iki mesleği bir arada yürütmek imkansız olduğu için mutlaka verdiğim vaadi yerine getireceğim’ dedi.  /E.Tabak/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DRENAS BELEDİYE BAŞKANI DA İFADEYE ÇAĞIRILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş