a

PRİŞTİNE’DE COŞKULU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI (VİDEO)

Kosova’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ıncı  yıldönümü,  verilen görkemli bir resepsiyonla kutlandı. Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi  Çağrı Sakar tarafından verilen  resepsiyon  geniş katılımla gerçekleşti.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna  katılan davetlileri, Büyükelçi Çağrı Sakar, Büyükelçilik yetkilileri ile  birlikte karşıladı.

Coşkulu geçen resepsiyona, Başbakan Ramush Haradinaj, Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, büyükelçiler, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava,   Türk Temsil heyeti başkanı Albay Numan Baş, Kosova’da görev yapan Türk kurumlarından TİKA ve  Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri,  Kosova Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan ülkelerin subayları,  EULEX  temsilcileri, polis yetkilileri, dini temsilciler ile dernek başkanları katıldı.

Kosova ve Türk kurum ile kuruluşları temsilcilerini bir araya getiren resepsiyon, saygı duruşu ve ardından Türkiye ile Kosova Milli Marşları’nın  çalınmasıyla başladı. Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Büyükelçi Çağrı Sakar,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını İngilizce okudu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında konuşan Çağrı Sakar, Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna düşen tüm şehitleri saygıyla andıklarını belirtti. Büyükelçi Sakar, Kosova’daki Türklere de seslenerek, Kosova’daki Türk toplumunun Türkiye ile Kosova arasındaki dostluğun ve kardeşliğin köprüsü olduğunu kaydetti. Kosova Türklerinin Kosova’nın bağımsızlık süreci ve sonrasında ülkenin kalkınması ve sıkıntıların aşılmasında önemli katkılar sağladıklarını söyledi.

Büyükelçi Çağrı Sakar, “Kosova topluluklarıyla  ve Kosova’da yaşayan diğer topluluklarla bütünkleştiniz. Kosova işle Türkiye arasında her alanda güçlenerek devam eden ilşikilere büyük değerkatıyorsunuz. Tüm bunlardan duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha belirtmek ve her zaman olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sevincinde bizimle birlikte olduğunuz için sizlere tekrar teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle verilen resepsiyona bine yakın davetli katıldı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MOGHERİNİ, BATI BALKAN LİDERLERİNİ AĞIRLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş