a

KOSOVA 57. SIRADA

Dünya Bankası, dünya çapında 190 ekonomiyi kapsayan 2020 yılına ait İş yapabalirlik (Doing Business) raporunu yayınladı.

Raporda, Mayıs 2018 – Mayıs 2019 döneminde yaklaşık 300 reformun uygulanması değerlendiriliyor.

Kosova bu raporda 57’inci  sırada.

Raporda Kosova’nın inşaat ruhsatlarının temin edilmesi, elektrik ile tedariği artırması, azınlıktaki  yatırımcılarının korunmasının güçlendirmesi ve sözleşmelerin uygulanmasını kolaylaştırdığı belirttildi.

Dünya Bankası listesine Yeni Zelanda, ardından Singapur ve Hong Kong geliyor.

Bu listenin en altında Somali, Eritre ve Venezuela var.

Raporda, Doing Business’ta en dikkat çekici gelişme gösteren ekonomilerin Suudi Arabistan, Ürdün, Togo, Bahreyn, Tacikistan, Pakistan, Kuveyt, Çin, Hindistan ve Nijerya olduğu belirtiliyor.

Raporda, 2018-19 döneminde, bu ülkelerin dünya çapında kaydedilen tüm reformların beşte birini uyguladıkları belirtildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ACI BİBERİN MÜTHİŞ FAYDALARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş