a

KOSOVALI HEYET İZMİT BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

kosova heyeti izmitte

Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve ülkemizdeki atık yönetimi çalışmalarını yerinde incelemek için Kosova’ dan 20 kişilik heyet İzmit Belediyesi’ni ziyaret etti.
Belediye Başkan vekili İbrahim Bulut tarafından karşılanan Kosova heyetinde Priştine Belediyesi, Drenas Belediyesi, Suhareka Belediyesi, Kosova Belediyeler Derneğinden ve bazı çevre konularında çalışma yapan Kosovalı şirketlerin yöneticileri bulunuyor
Konuk heyet çevre ve geri dönüşüm çalışmalarında Türkiye’nin önde gelen belediyelerinden İzmit belediyesinin geri dönüşüm ve atık yönetimi çalışmalarını örnek almak için geldiklerini söylediler.
Kosavalı heyete İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye Başkan vekili İbrahim Bulut, konuk heyeti ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, “Belediye Başkanımız yurt dışında resmi bir toplantıda olduğu için aramızda bulunamıyor. Belediyecilik gelişen dünyada yeni bir boyut kazandı. Artık, belediyecilik, çöp toplamak, yol yapmak değil. Kaynakları en iyi şekilde kullanacak projeler üretmektedir. İzmit Belediyesi de bu konuda önemli çalışma yapmaktadır. Bugün Türkiye’de geri dönüşüm çalışmasında en başarılı belediyelerden biriyiz. Projelerimizi örnek almanız bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.
Heyet adına Gabriele Becker, Başkan vekili Bulut’a Kosova’da çıkan madenlerden alınan örneklerle yapılmış bir plaket hediye etti. İbrahim Bulut’ta konuk heyete İzmit’in sembolü pişmaniye ikram etti. Heyet, İzmit Belediyesi’nden sonra İzmit’teki geri dönüşüm çalışması yapan firmaları ziyaret ettiler.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DREWS: “BARİKATLAR KALDIRILACAK”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel