a
b
b

TÜRKİYE’DEN ARNAVUTLUK’TAKİ DEPREMZEDELERE YARDIM

Türkiye, 21 Eylül’de depremin meydana geldiği Arnavutluk’a 480 çadır yardımında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Tiran’daki Malzeme Rezervleri Genel Müdürlüğü’ne, Arnavutluk’taki Türk ve yerel kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen törenle 480 çadır temin edildi.

Arnavutluk Savunma Bakan Yardımcısı Petro Koçi, burada yaptığı konuşmada, depremden büyük zarar gören aileler için Türkiye’nin ulaştırdığı çadırların çok değerli olduğunu söyledi.

Arnavut halkının zor zamanlarında yapılan bu yardımlardan dolayı Türkiye’ye minnettar olduğunu belirten Koçi, “Türkiye Cumhurbaşkanına, Dışişleri Bakanına, Tiran Büyükelçisine, Askeri Ataşeliğe, AFAD’a ve TİKA’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Yardım her zaman takdir edilir ve yardım için her zaman minnettar olmalıyız, ancak yardım ve dayanışma zor zamanlarda geldiğinde asla unutulmaz.” diye konuştu.

Aileler için kaliteli çadırların çok faydalı olacağını vurgulayan Koçi, Türkiye’nin, dosttan çok daha fazlası olan Türk halkının yardımının çok kıymetli olduğunu, asla unutulmaması gerektiğini kaydetti.Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük de depremin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Başbakanı Edi Rama ve Dışişleri Bakan Vekili Gent Cakaj’a geçmiş olsun mesajlarını ilettiklerini hatırlattı.

Türkiye’nin dost ve kardeş Arnavut milletine her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu kaydeden Yörük, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan Rama’yla geçtiğimiz eylül ayında New York’ta bu konuda da görüş alışverişinde bulundular. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla burada bizlerle birlikte olan Afet ve Acil Durum Başkanlığımızın bir ekibi Tiran’a gelerek buradaki yetkililerle görüştüler ve depremden hasar görmüş bölgelerde temas ve incelemelerde bulundular.” ifadelerini kullandı.

Tüm temas ve görüşmelerin neticesinde oturulamayacak düzeyde hasar görmüş yüzlerce binanın tespit edildiğini ifade eden Yörük, şöyle konuştu:

“Bu çerçevede 500 ailenin yaklaşan kış nedeniyle acil barınma ihtiyaçlarını giderebilmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla AFAD Başkanlığımız tarafından 480 adet kış koşullarına dayanıklı çadırları 4 tırla birlikte Tiran’a getirdik.”

Tüm iklim koşullarında hizmet verebilecek çadırların her birinin büyüklüğünün ortalama 16,5 metrekare olduğunu ve yaklaşık 5 kişilik bir ailenin barınmasını karşılayabilecek durumda olduklarını ifade eden Yörük, çadırların toplam maliyetinin 350 bin avro olduğunu aktardı.

Yörük, “Deprem felaketinden çok acı çekmiş çok can ve mal kaybı yaşamış bir ülke olarak biz Arnavut kardeşlerimizin acılarını ve ihtiyaçlarını gayet iyi anlıyoruz.” dedi.

Arnavutluk Acil Durumlar Kurumu Genel Müdürü Haki Çako ise dost ülke Türkiye’nin çeşitli acil durumlarda Arnavutluk’a yardımlarını devam ettirdiğini söyledi.

Arnavutluk’ta 21 Eylül’de meydana gelen ve “son 20-30 yılın en büyük depremi” olarak değerlendirilen 5.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, ülkenin batısındaki Dıraç şehrinin 30 kilometre kuzeyi olarak belirlenmişti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ÜSKÜP’TE MEHMETÇİK İÇİN FETİH SURESİ OKUNDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş