a

TAKDİR EDİLECEK DURUŞ

Arnavutluk’tan, Türkiye ile dostluğunu  kanıtlayan önemli  bir hamle geldi. Tiran’da şehir parkında, Türkiye’de  15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına bir anıtın açılışı yapıldı. FETÖ karşıtı  tavır alan Tiran, Türkiye ile iyi ilişkilerinin daha ileriye taşınmasına FETÖ’nün gölge düşürmesine izin vermeyeceğini duyurmuş oldu böylelikle.  Tiran gölet parkındaki bir sokağa  “15 Temmuz şehitleri “, anıtın bulunduğu park bölgesine de “15 Temmuz Demokrasi Parkı”  isminin verilmesi  de,  ilişki ve işbirliği düzeyinin her geçen gün daha da derinleştiği  Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluğu,  FETÖ’nün  yıkıcı ve sinsi hamlelerinin sarsamayacağı mesajı da verildi.

FETÖ’nün Balkanlarda en fazla kök saldığı ülkelerden Arnavutluk, sadece iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek bir hamle yapmadı, 15 Temmuz’da  darbecilerin  özgür ve demokratik dünyaya  çirkin bir saldırı girişiminde bulunduğunu bütün dünyanın kabullenmesi gerektiği mesajını da verdi. Arnavutluk,  darbe girişiminin , basit ve sıradan bir girişim olmadığını, hedefinde Türk demokrasisi ve demokratik yollarla seçilmiş meşru bir hükümetin devrilmesini hedef aldığını,  yetmedi, karanlık amacına ulaşmak için 251 masum vatandaşı acımasızca öldürdüğü ve 2 bin vatandaşı yaralayarak hayattan bağlarını  kopardığını,  FETÖ’ya karşı amansız ve kararlı  mücadele verilmesi gerketiğini tüm dünyaya hatırlattı.

FETÖ okullarını henüz kapatmamasına rağmen, FETÖ ile mücadelede sembolik de olsa önemli bir adım atmış olan Arnavutluk, herşeyden önemli, dünyaya” Arnavutluk, Türkiye’nin yanındadır” dedi.

Arnavutluk’un  çok açık ve net bir şekilde FETÖ konusunda Türkiye’den yana  tavır alması ve FETÖ’ye karşı inandırıcı bir duruş sergilemesi, ABD, bazı Avrupa ülkeleri ve ne hikmetse Kosova’da bazı çevreleri rahatsız etti.

Hiçbir haklı gerekçe olmadan, 15 Temmuz’da şehit düşen 251 kişinin isimlerinin yazılı olduğu bir anıtın Tiran’ın çokça  ziyaret edilen göletin yer aldığı şehir  parkında açılışının  yapılması ve parka götüren sokağa “15 Temmuz şehitleri “, anıtın bulunduğu park bölgesine de “15 Temmuz Demokrasi Parkı”  isminin verilmesini Kosova’da bazı çevreler hazmedemedi.

Başta sosyal medya olma üzere bazı Türk düşmanı  ABD üniversite eğitim görevlilerinin saçma sapan değerlendirmelerini içeren paylaşımlarından başlayarak, bazı medyalardaki  zehir kusan haberler, hayretlere düşürecek kadar küstah açıklamalardan uzak durmadı.

“Arnavutluk, Türkiye’nin kölesi oldu”, “Türkiye Balkanlarda etkisini artırıyor” gibi alışılagelmiş başlıklardan kurtulamayan bu çevreler, başka bir ülkenin  işlerine karışacak kadar ileri giderek, anıtın açılışını sorgular hale geldi. Oysa anıt yaklaşık 1 ay önce  Tiran parkında dikildi. Belli ki FETÖ hem Kosova’da , hem Arnavutluk’ta hem de diğer ülkelerde yine sinsi planlarını uygulama peşine düştü.

Ancak bu sefer  FETÖ’cülerin  baltası Arnavutluk’ta  taşa vurdu.

Arnavutluk’taki FETÖ elemanları tekrar devreye girerek, bu anıt , bu park, bu sokak bizden değil diye seslerini yükseltip, anıtın kaldırılması için imza topladı. Ama Arnavutluk , Türk yanlısı tutumundan vazgeçmedi,  Fetö gerçeğinden taviz vermedi.

Balkanlarda istikrar adına FETÖ konusunda Arnavutluğun takdir edilecek duruşunu, umarız  başta Kosova olmak üzere diğer bölge ülkeleri de sergiler.

Ercan Kasap

  1. 08.2019

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

FETÖ ŞÜPHELİSİ 6 KİŞİNİN SINIR DIŞI EDİLMESİ OLAYIYLA İLGİLİ 22 POLİS HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş