a

KOSOVA, POLONYA’DA BATI BALKANLAR ZİRVESİNDE TEMSİL EDİLİYOR  

Polonya’nın Poznan şehrinde düzenlenen “Batı Balkanlar Zirvesi” başladı.

Batı Balkan ülkelerinden hükümet temsilcileri ile Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin bir araya geldiği zirvede, bu ülkelerin AB’ye üyelik süreçlerinin ekonomik ve güvenlik boyutları ile bölge ülkeleri arasındaki sorunların ele alınması planlanıyor.

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin Avrupa için önemine işaret ederek, “Batı Balkanlar, Avrupa’nın bir parçasıdır. Ortak geçmiş, coğrafya ve kültür mirasının yanı sıra ortak imkan ve sorunları da paylaşıyoruz. Bizler, birbirimize bağlıyız.” dedi.

Hahn, görevi süresince Batı Balkan ülkeleriyle başarılı bir yol izlediklerini belirterek, “AB Komisyonunun, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile müzakerelerin başlatılması önerisini destekliyorum. Avrupa Konseyi de ekimde bu pozitif yaklaşımımızı kabul edecektir.” diye konuştu.

Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz de Batı Balkanlar’ın AB’ye istikrar ve kalkınma sağlayacağına inandığını dile getirerek, “Batı Balkan ülkeleri olmadan Avrupa’nın hem coğrafi hem de jeopolitik anlamda tam olduğunu söyleyemeyiz.” ifadesini kullandı.

Kosova’yı Zirve’de  Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli temsil ediyor.

İki gün sürecek zirveye, İngiltere’nin Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Gent Cakaj, Slovenya Dışişleri Bakanı Miroslav Cerar, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Marija Pejcinovic Buric ve Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic katılıyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BÜYÜKELÇİ SPAHİU’DAN ÇAVUŞOĞLU’NA VEDA ZİYARETİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş