a

KOSOVALILAR RAMAZAN BAYRAMINI SEVİNÇLE KARŞILADI

Kosovalı Müslümanlar,Ramazan Bayramı’nı büyük bir çoşkuyla karşıladı.

Mübarek Ramazan ayını oruç , ibadet ve dualarla uğurlayan  Kosovalılar  bu kez de bayram namazı için camilere akın etti.

Kosova’nın  başkenti Priştine’deki  tarihi   Fatih  Camisi’ni dolduran yüzlerce  Müslüman, Ramazan Bayramı’nı karşıladı.

Müminler, camiye sağmayınca  bayram namazını cami avlusu ile cami yanındaki trafiğe kapatılan caddede kıldı.Kılınan namazın  öncesi ve sonrasında Kur’an-ı Kerim’den bölümler okundu.

Bayram namazı, Kosova’da büyük bir katılımla kılındı.

Ardından Kosova İslam Birliği Başkanı  Naim Tërnava  bayram hutbesi ve mesajını  okudu.   hutbede, insanlar  arasında kardeşilik duygularının pekişmesine vesile olan Ramazan  Bayramı’nın,  haklı olarak kutlama yapılmasını sağlayan  oruçların bir ödülü olduğunu hatırlattı.   Bayram sofrasının tüm insanları birleştirdiğini, yaratana yaklaştırdığını, aileler ve , komşularla yakınlaştırdığını , insanları  yardımlaşmaya, dayanışmaya iteleyen, kötü işlerden uzaklaştıran etken olduğunu vurgulayan Kosova Müftüsü Naim Tërnava, Ramazan Bayramı’nın, insanlarda kardeşlik , iyilik ve sevgi duygularını yaygınlaştırması için müminlere çağrıda bulundu.

Kosovalılar ardından  birbirleriyle bayramlaştı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş