a

KOSOVA MECLİSİ, GENÇLERİN ÜLKEYİ TERKETMELERİ SORUNUNU GÖRÜŞÜYOR

Kosova Meclisi, Kosovalıların göçü hakkında olağanüstü bir oturum başlattı. Milletvekillerinin talebi üzerine, Kosova Meclisi genel kurulunda, 1999 yılında sona eren savaştan bu yana Kosova’ya en büyük tehditlerden birini teşkil eden   Kosovalı  gençlerin ülkeyi terk etmesi sorunu enine boyuna tartışılıyor.

Göç konusunun masaya yatırılmasını öneren milletvekilleri adına  oturumda konuşan  Fidan Rekaliu,  parlamento  gruplarından,  Kosova gençliğinin korunması ve ilerletilmesi konusunda ortak bir karar almalarını  istedi.

“Kendilerini kanıtlamak için  kendi ülkeleri tarafından  en ufak bir fırsat verilmeyen eğitimli ve profesyonel gençlerin ülkeyi  terk etmeleri acı verici. Daha da kötüsü, çalışan insanlar da ülkeden ayrılıyorlar. Kamu kurumlarında bile çalışan insanlar,  hekimler ve mühendisler ülkeyi terk etmekteler. Bu insanlar maddi sıkıntılardan değil,  güvence alamadıkları için, ülkelerinin kurumları kaliteli eğitimi garanti etmedikleri için, sağlık sigortaları olmadıkları için, çocuklarına gelecek vaad edilmediği için Kosova’dan kaçmaktalar” ifadelerini kullanan milletvekili Rekaliu, yapılan kamuoyu araştırmalarının, Kosovalıların  ülkeyi terk etmekte arzulu olduklarını gösterdiğini belirtti.

Kosova’yı son 4 yıl içinde 150 bin kişi terketti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MECLİS GRUP BAŞKANLARINDAN ORTAK BİLDİRİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel