a

GREV HAVALİMANINA BEKLENDİĞİNDEN FAZLA ZARAR VEREBİLİR!

Kosova Hava Trafik Kurumu kontrolörleri tarafından düzenlenen grevin , Limak tarafından işletilen Priştine “Adem Jashari” Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Haldun Fırat Köktürk karşılıklı anlayış ile çözülebileceğine inanıyor.

Gazeta Express’e açıklama yapan Köktürk, grev nedeniyle duyduğu rahatsızlığı da gizlemeyerek, hava trafik kontrolörleri grevinin, öngörüldüğünden daha fazla zarar verebileceğini değerlendirdi.

Grevin ekonomik zararlarının ilk bakışta telafi edilebilir görünmesine rağmen, duruma acil çözüm bulunmaması halinde sosyal ve mali zararların ciddi boyutlara ulaşabileceğine dikkat çeken Limak Havalimanı Genel Müdürü  Haldun Fırat Köktürk, Kosova Meclisi’nin kararına saygı duyduğunu ancak, demokratik haklarından yararlanan hava trafik kontrolörlerinin grevini de anlayışla karşıladığını belirtti.

“ Havalimanı olarak önceliğimiz yolculara  güvenli, zamanında ve rahatlı yolculuk  sağlamaktır. Bu ilkenin yerine getirilmesi için bir an önce uzlaşma sağlanmasını beklemekteyiz. Belli günlerde iş bırakma eylemi, yolculara ciddi sorunlar yaratmaktadır” şeklinde açıklama yapan Köktürk, ekonomik zararlarının bu durumlarda anlaşma ile güvence altına alındığını hatırlattı. Köktürk, grevin uzamasının yabancı hava şirketlerini endişelendirdiğini de sözlerine ekledi.

Kosova’da hava trafiğinin son yıllarda, havalimanı ve Kosova otoritelerinin aralıksız çalışmaları sayesinde önemli bir momentumu yakaladığını, yolcu sayısının 2 milyonu aştığını anımsatan Priştine Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Haldun Fırat Köktürk, Türk- Fransız konsorsiyumu olarak yabancı hava yolları şirketlerine durumun geçici olduğunu anlatmayı çalıştıklarını söyledi.

Köktürk, hava trafiği grevinin, yabancı yatırımcıların gözünde  Kosova’nın imajına zarar vermeyeceği umudunu dile getirdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

 MAAŞLAR YASASI SESSİZ SEDASIZ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel