a

YAĞCILAR’DAN 11.BAĞIMSIZLIK YILDÖNÜMÜ MESAJI

Kosova Demokratilk Türk Prtisi (KDTP) ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova’nın bağımsızlığının 11’inci yıldönümünü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Yağcılar kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Bağımsızlığımızın 11.ci yıldönümünü kutlamanın mutluluk, heyecan ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız.

Büyük fedakârlıklar ile kurulan Cumhuriyetimizi, insan haklarına saygılı ve çağdaş demokrasiye yakışır kurumlar ile yöneterek, milletimize hizmet etme amacıyla çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürmekteyiz.

Cumhuriyetimizi, ülkemizde yasayan herkesin ortak değeri ile yaşatmak, korumak ve güçlendirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Bugün, ülkemizin elde ettiği başarılar, bulunduğu konum, tüm toplulukların bir arada barış içinde yaşaması, Cumhuriyetimizin sahip olduğu gurur verici kazanımlarını oluşturmaktadır.

Devletimizin uluslararası arenada daha da etkin olması, Avrupa Birliği ve Avro- Atlantik bütünleşme sürecini başarılı bir şekilde tamamlaması, topluluk haklarının uygulama aşamasında daha fazla etkinlik kazanması şüphesiz ki hepimizin en temel gayesidir.

Bu doğrultuda, her zaman savunduğumuz ve mücadelesini yüzyıllardır yaptığımız, Türk toplumunun hak ve çıkarlarının korunması, temsiliyetinin güçlenerek artması çalışmalarımızın temeli bundan böyle de olacaktır.

Dilerim ki bu yıl, ekonomik kalkınma, refah, istikrar ve demokratik reformların yaşandığı bir yıl olur.

Devletimizin iç ve dış politikasında istikrarlı adımlarla ilerlemesi, tüm dost ülkelerle ve Türkiye Cumhuriyeti ile bağların daha da fazla güçlenmesi ve geliştirilmesi için yürüttüğümüz çalışmaları bundan böyle de devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşüncülerle başta ülke bağımsızlığı uğruna mücadele eden ve hayatlarını feda eden başta büyük komutan Adem Jashari ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Bağımsızlık günü bir kez daha kutlar, Cumhuriyetimizin 11. yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İSTANBUL’DA, KOSOVA’NIN BAĞIMSIZLIĞININ 11. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş