a

“UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Prizren’de “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı, Bağımlılık ile Mücadelede Sivil Toplumun Rolü” konferansı düzenlendi.

Prizren Yunus Emre Enstitüsü, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Mamuşa Gönül Eli Yardımlaşma Derneğince düzenlenen konferansa Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Nevzat Sabri Akın ve İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay’ın yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Atalay, yaptığı konuşmada, Kosova’nın konum olarak uyuşturucu açısından riskli bir bölgede bulunduğunu söyledi.

Atalay, “Orta Doğu ülkelerinden geliyor, Türkiye üzerinden Avrupa’ya giderken haliyle burada da takılıp kalıyor ve gençlere gidiyor. Burada gençlik çok önemli. Bizim en çok korumak zorunda olduğumuz bir kesim var, o da ortaokul ve liseli gençler.” değerlendirmesinde bulundu.

Kosova’da çok ciddi bir madde bağımlılığı problemi olduğu görüşünü paylaşan Atalay, “Genel olarak baktığımızda 50 bin kullanıcı olduğu, Kosova’da ise 5 bin aktif kullanıcı var.” şeklinde konuştu.

Din Hizmetleri Müşaviri Akın da bağımlılıkla mücadelede gençlere verilecek dini eğitimin önemine değindi.

Akın, “Bir kişi hiç kimsenin bulunmadığı bir yerde günahı işlerken Rabbi’nin göreceğini hatırından çıkarıyorsa imanı daha kemale ermemiştir. O bakımdan gençlerimizin gönlüne önce imanı yerleştirmek gerekir.” dedi./AA/

FOTO: DHA

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA MÜZAKERE HEYETİ, AB HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş