a

KOSOVALILARIN İZMİR ÇIKARTMASI

sejdiu -ustaibo- demirtas- kazancoglu- milli

Kosovalı işadamları İzmir’de iş olanaklarını araştırdı.

Resmi heyet ve 15 kadar işadamından oluşan Kosova heyeti, iki günlük İzmir ziyareti çerçevesinde 50’nin üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Cüneyd Ustaibo’nun başkanlığında İzmir’i ziyaret eden heyet İzmir Ticaret Odasının ev sahipliğinde bir dizi etkinliğe katıldı.

Kosova Türkiye Ticaret Odasının (KTTO) koordinasyonunda, USAID – KPEP ve Kosova Yatırım Ajansı (IPAK) desteğiyle İzmir Ticaret Odasının (İzTO) ev sahipliğinde düzenlenen Kosova – İzmir İş Forumu ve Kosova’da Yatırım Perspektifleri toplantısı 21-22 Eylül tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Kosova hakkında bilgilendirici sunumların yapıldığı toplantıda, Kosova’nın ekonomisi, yatırım potansiyelleri ve İzmir işadamları ile işbirliği konuları ele alındı.

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Türkiye’nin ekonomik istikrarı yakalamasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, işbirliği imkanlarının arandığını ve İzmir ile Bursa üzerine odaklanıldığını bildirdi. Kosovalı heyeti makamında kabul eden İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kosova için bir sektörün belirlenmesi gerektiğinin önemine değinerek bu konuda stratejik planlamaların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan Kosova Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ahmet Mithat Milli, Kosova’nın genç ve dinamik nüfusuyla, ekonomik alanda kalkınma potansiyeliyle bölgede dikkat çeken ülkelerden biri olduğuna işaret ederek bu potansiyeli zamanında değerlendirmenin öneminden bahsetti. Kosova’da özel sektöre dayalı bir büyüme hedefinin koyulduğunu belirten Milli, yap işlet devret modeli ile önemli yatırım alanlarının açılacağını öngördüklerini bildirdi.

İzTO Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu’nun başkanlığında yürütülen toplantıya Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu da katıldı. Kazançoğlu, Kosova ile bulundukları yakın temaslardan bahsederek, işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Öğleden önce yapılan sunumların ardından, ikili iş görüşmelerine geçildi. 50’nin üzerinde iş görüşmesinin gerçekleştiği İzmir İş Forumu  ve Kosova’da Yatırım Perspektifleri toplantısının iki ülke arası ticari ve yatırım ilişkilerinin daha da geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Kosovalı işadamları programın ikinci gününde Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret etti. Türkiye ve İzmir ekonomisi hakkında sunumun gerçekleştirildiği odada, işadamları ile de görüşme fırsatları değerlendirildi. Kosovalı işadamları daha sonra İzmir’de bir organize sanayi bölgesini ziyaret ederek, oluşum yapıları hakkında bilgi aldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİZREN’DE ULUSLARARASI RESSAMLAR BULUŞMASI BAŞLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel