a
b
b

İMZA YAYINLARININ YENİ KİTABI ÇIKTI

Fikri Şişko’nun “ANADOLU NAZLIM BENİM” adlı kitabı İmza yayınlarınca çıktı.

Hayatının, şiirinin ve sanatının olgunluk dönemini yaşıyor Fikri on beş yıldır.  Hamdım, piştim, yandım dercesine Mevlana’ca, kalemi bir başka çalıyor, fırçası bir başka. Hikaye, şiir, deneme birbiri ardından geliyor. Biri eksik kalmışsa, öbürü tamamlıyor, biri yorulmuşsa ötekisi devam ediyor, son darbeyi de en sonunda fırça vuruyor her şeye. Altın kesiti bulmakta zorlanmıyor artık Fikri eskisi gibi, o kendiliğinden geliyor, bir bakış, bir dokunuş, bir duruş, dizelerin kuytu ormanların en yüksek tepelerinden akmasına yetiyor. Sarp kayalardan aşağılara doğru deli gibi çağlayan Şair Fikri midir, koylarda durup dinlenerek yeni bir dalgalanmaya hazırlanan Fikri Nesir midir, yoksa hepsini birden dizelerinin tablosuna oturtan Ressam Fikri midir, bilinmez.

Fikri Şişko Kosova Türk Edebiyatında önemli bir isim .Şiir yazar ama ille de kitap demez. Kitaba zor yanaşır. O daha çok gazeteleri dergileri tercih eder. Bu tutumundan hiçbir zaman vazgeçmez. Buna da “Kosova İmza” dergisi tanıktır. Hemen hemen her sayısında bir şiiriyle, bilemedin bir denemesiyle görünmeyi tercih eder o. İlk şiir kitabını, ”Utku”yu 1977’de yayımlar, ”Sevda Verin Çocuklara” kitabını da 1989’da.

Şiirlerini hemen kitap haline getirmeyi pek adet edinmez. Ona rağmen, şiirleri olduğu kadar hikayeleri de (ki hikaye de yazar) rağbet görüp birçok ödüle layık görülmüş takdir edilmiştir. Birçok yabancı dile de çevrilmiştir.

1949 yılında Prizren’de doğdu.İlk ve orta öğrenimini kendi anadili üzerine (Türkçe) gördü.Hukuk fakültesinden mezun oldu (1976).Önce Belediye Mahkemesinde yargıç olarak çalıştı. Sonraları savcılığa atanarak, savcılık görevinde bulundu.1984-2011 yılları arasında İl Mahkemesinde yargıç olarak görev başındaydı, 2011’den 2014’de kadar da Priştine Temyiz Mahkemesinde. Şimdi de hukuk hayatına avukat olarak devam etmektedir.

Küçük yaştan şiir yazdı. İlk şiirini 1961’de yayımladı.

Fikri Şişko çok yönlü bir sanatçı. Şiir, öykü, inceleme, deneme yanı sıra resimle de uğraşmaktadır.

Fikri Şişko, Kosova Türk Hukukçular Derneği başkanı ve Kosova Türk Yazarlar Birliği üyesidir./A. Rifat/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BURSALI ROBOTİK TAKIMIN DÜNYA ÇAPINDAKİ BAŞARISI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL