a

TÜRKİYE DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ KOSOVA’DA

Mevlid-i Nebi Haftası yurt dışı açılış programına katılmak üzere Kosova’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërneva’yı ziyaret etti.

Kosova Müftülüğünde gerçekleşen görüşmede, iki ülke Diyanetleri  arasındaki işbirliğin daha ileriye taşınması imkanları ele alındı.

Diyabet İşleri Başkanı Erbaş, Kosova’nın Türkiye’de ayrı bir yeri olduğunu belirterek,  Kosova’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Asırlarca atalarının bu topraklarda birlikte yaşadıklarını hatırlatan  Erbaş,” şu anda burada bulunmamız da kalplerimizin birlikte vurduğunun bir göstergesidir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kosova İslam Birliği  arasındaki din hizmetleri ve eğitimi noktasında yürütülen projelerin artarak ve katlanarak  devam edeceğini ifade eden Erbaş,  Kosova’nın Avrupa’da Müslüman nüfusu en yoğun olan bir ülke olduğunu,  dolayısıyla bu büyük Müslüman topluluğuna sahip ülkenin insanlarına sahih dini bilginin ulaştırılması noktasında elbirliği ile bir faaliyet yürütmeleri gerektiğini, ge bunun hem din eğitimi, hem de yayınlar noktasında  elimizden geleni yapacaklarını kaydetti.

Koosva İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava’da, iki ülke Dinatleri rasındakiişbirliğin mükemel olduğuna vyrgu yaparak, gerek Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek ise türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova’ya verdiği destek be yardımlarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Karşılıklı hediye takdiminin yapılmasının ardından Kosovaport’a  konuşan Kosova Müfütdü Naim Tërnava, Kosova İslam Birliği adına, bu ziyaretlerinden dolayı Türkiye Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkürlerini ifade ederek, “bu ziyaret bizim için büyük bir onurdur. Başkan Erbaş Kosova’da Müslümanların yaşamlarıyla ilgili gelişmelere yakından ilgi gösterdi” dedi. Görüşmede, iki Diyanet arasında bundan böylede işbirliğin derinleşmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını kaydeden Tërnava, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın , Kosova İslam Birliğine sürekli olarak sağladığı yardımları, Türkiye’nin de Kosova’nın uluslararası örgütlere üyeliği konusunda desteklerinden dolayı şükranlarını ifade ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Mevlid’i Nebi Haftası’na girmiş olduklarını, dün akşam Türkiye’de sayın Cumhurbaşkanının katılımıyla büyük bir genç kitleyle Mevlid’i Nebi Haftası Programı düzenlediklerini ve ardından bu sabah Kosova’ya intikal ettiklerini belirtti. Başkan Erbaş,  “Kosova’da da inşallah bugün büyük bir salonda Kosovalı Müslüman kardeşlerimizle bulaşacağız ve “Peyganberimiz ve Gençlik” konusunu ele alan bir konferans gerçekleştireceğiz.Bu vesileyle Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava hocamızı ziyaret ettik.Makamında kendisiyle buluştuk ve birlikte iki ülke arasındaki din hizmetleri, din eğitimi konusunda nasıl bir işbirliği yapabiliriz, bunu konuştuk.İnşallah bu vesileyle Peygamber efendimizin insanlığa kazandırmış olduğu tüm zenginlikleri birlikte paylaşacağız ,gençlerimize, çocuklarımıza bu değerleri ulaştırmaya çalışacağız ve önümüzdeki süreçte Kosova’da yapmamız gereken destekleri, din hizmeti , eğitimi, cami hizmetleri konusundaki çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

Ziyarette, Başkan Erbaş’a Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, Kosova Din Hizmetleri Müşaviri Nevzat Sabri Akın ve Makedonya Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan eşlik etti./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KAZADA ÖLENLERİN SAYISI 4’E YÜKSELDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş