a

MÜZİK HER DAİM HAYATININ BİR PARÇASI OLDU

Genç müzisyen Ebru Jılta ile çok uzun yıllar önce müziğe olan tutkusunu konuşmuştuk. Ve müzik tutkusu gün bugün artarak devam ediyor.  Ebru Jılta ile müzik yolculuğu ve ünlü sanatçı Paul Dwyer ile yaptığı  düeti konuştuk.

Yaklaşık 35 yıldır Türkiye’de yaşayan ve genç yeteneklerle düetleriyle oldukça tanınan ünlü sanatçı Paul Dwyer, bu kez Kosovalı bir Türk müzisyenle düet yaptı. “Paul Dwyer yakından takip ettiğim ve çok sevdiğim bir sanatçı. Onun düet yapabilmek hayalimdi. Sosyal medyada, Paul Dwyer ile Sahnede isimli projeyi görünce hemen bir videomu gönderdim” diyen Ebru, düet onayı mesajını görünce çok heyecanlandığını ve hayalinin gerçek olduğunu dile getiriyor.

Düetin sonunda adeta bir müzik mozaiği ortaya çıktı. Bir İskoç sanatçı bir Kosovalı müzisyen ve söylenen Karadeniz türküsü. Youtube’da da yayınlanan Gelevera Deresi türküsünün kayıt sürecinin de çok eğlenceli geçtiğini belirten Ebru, Paul Dwyer’in muhteşem bir ekibi olduğunu anlatıyor.

Ebru müzikten hiç kopmadı. Türkiye’deki yüksek eğitim siyaset üzerine olsa da müzik onunla birlikte yaşadı. Her anını paylaştı. Sınıfta ders aralarında sesiyle arkadaşlarını kendisine hayran bıraktı.

Ebru da on parmağında on marifet olan gençlerimizden biri. İyi bir yüksek eğitim yanısıra genç bir müzisyen. Ancak, işsizlik onun da boynunu büküyor.

Lise döneminde klasik müzik ve ses eğitimi alan Ebru, ses eğitimini geliştirip sesiyle on plana çıkmak istiyor./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN HAYATINI KAYBETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel