a

“BALKANLARIN AY IŞIĞI “ DERNEĞİ’NDEN SÜNNET ŞÖLENİ

sunnet

Türkiye Cumhuriyeti her alanda Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Balkanların Ay Işığı Kadınları Derneği, Prizren’de  50 çocuğu sünnet ettirerek erkekliğe ilk adımlarını attırmış oldu.

Organizasyon ilk önce Makedonya’da bin 500 çocuğun sünnet faaliyetiyle başladı. Kosova’da toplam olarak bin çocuğun sünnet olacağı faaliyetin üçüncü ayağı 20 Eylül’de Mitroviça’da devam edecek.

Prizren Kültür Evindeki sünnet faaliyetinde Kosova Meclisi Başlan Yardımcısı Enis Kervan, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Rüjdi Reca, Bursa İl Yönetim Kurulu Başkanı Emir Cemal Beşkardeş, Balkanların Ay Işığı Kadınları Derneği üyeleri, organizasyona destek verenler ve sünnet olan çocukların aileleri hazır bulundu.

Bu organizasyonun çok önemli olduğunu ifade eden Bursa İl Yönetim Kurulu Başkanı Emir Cemal Beşkardeş, Balkanların Ay Işığı Kadınları Derneği’ni bu soylu girişim nedeniyle kutladı.

Balkanların kültür şehri Prizren’de sünnet faaliyetinin çok anlamlı olduğunu belirten Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan ise Balkanların Ay Işığı Kadınları Derneği’ne Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocukların yüzlerindeki tebessüme sebep olmanın önemine işaret eden Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Rüjdi Reca, Kosova’da bu tür önemli sünnet töreni için destek olanları takdir ettiğini söyledi.

Balkanların Ay Işığı Kadınları Derneği Başkanı Mediha Jılta ise, onları yalnız bırakmadıkları için başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bu faaliyete destek olan herkese teşekkürlerini sundu ve konuşmasında derneğin önemli çalışmalarından bilgi verdi.

Programın sonuna doğru Dernek Başkanı Mediha Jılta, Kosova Meclisi Başlan Yardımcısı Enis Kervan, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Rüjdi Reca yaptıkları önemli destekten dolayı Bursa İl Yönetim Kurulu Başkanı Emir Cemal Beşkardeş’e plaket takdim ettiler.

MESK Derneği ve Prizren Ligi folklor grubunun hazırladıkları gösterilerle devam eden program süresince sünnet olan çocuklar ve aileleri doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN YARDIMCISI USTAİBO EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş