a

TÜRK VE BULGAR İTFAİYECİLERDEN ORTAK TATBİKAT

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Türk ve Bulgar İtfaiyeciler ortak tatbikat yaptı; tatbikat gerçeğini aratmazken; iki ülkenin öğrencileri de ‘Genç İtfaiyeciler Turnuvası Parkurunda’ yarıştı. Kazanan ise dostluk oldu.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülen, ‘Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi’ isimli proje kapsamında Edirne Belediyesi, Bulgaristan heyetini ağırladı. 3 gün boyunca Edirne’de gerçekleştirilen etkinliklere Bulgaristan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü’nden Operasyonel Faaliyetler Müdürü General Krasimir Shotarov, Uluslararası Projeler Birimi Müdürü Yulian Grancharov, Halka İlişkiler Birimi Müdürü Stefan Stefanov, Haskovo Bölgesi İtfaiye Müdürü Nikolay Vılchev, Svilengrad İtfaiye Müdürü İvelin Tonev, Harmanlı İtfaiye Müdürü Slavi Spasov, Haskovo İtfaiyesinden 15 İtfaiyeci ve Paisiy Hilendarski Ortaokulu’ndan 20 öğrenci katıldı.

Etkinliğin ilk gününde Türk ve Bulgar İtfaiyecilere yönelik bir brifing düzenlendi. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, Türkiye Bulgaristan arasında yangın güvenliği ve sivil savunmaya ilişkin ortak çalışmaların tarihçesinden bahsederken, ortak çalışmanın önemine değindi. General Krasimir Shotarov ise Bulgaristan’da yapılan yangın güvenliği ve sivil savunma uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Shotarov, çocukları bilinçlendirmek için çalışmalara katılmalarının önemine değindi. İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel ise projeyi tanıtarak gün içerisinde gerçekleştirilecek ortak tatbikat hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ardından Türk ve Bulgar itfaiyeciler birlikte bir kaza kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryo gereği, Sarayiçi Tavuk Ormanı yolunda devrilen bir araç, proje kapsamında temin edilen ve Trakya’da ilk ve tek olma özelliğine sahip belediyeye ait kaza kırım aracı ile kaldırıldı. Araç içindeki yaralıya ise sağlık çalışanları müdahale etti ve hastaneye sevk edildi. Ardından alev alan araca müdahale edilerek devrilen araç kaldırılarak, yolun açılması sağlandı. Yola devrilmiş olan ağaçlar proje kapsamında alınmış olan ekipmanla kesilip vinç yardımıyla kaldırılarak, yol trafiğe açıldı./DHA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İÇİŞLERİ BAKANI GÖREVDEN ALINDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel