a

KOSOVA’NIN EN KÖKLÜ OKULUNA KAPSAMLI TADİLAT (VİDEO)

Yapılan desteklerle Kosova’da  Türkçe eğitim yeni bir kalite kazandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA ) tarafından başkent Priştine’de 200 Türk öğrencisinin eğitim gördüğü  ilköğretim okulunda  kapsamlı tadilat ve donanım çalışmaları yapıldı.

“Elena Gjika” ilköğretim okulunda 18 sınıf, 3 kreş, 1 kütüphane, koridor ve diğer mekanlar tümüyle tadilat edilerek , sınıflar en modern araç ve gereçlerle donatıldı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projeye müteşekkir olan  okul öğrenci ve öğretmenleri, görkemli açılış yaptı. Öğrenciler ellerinde Türk ve Kosova bayraklarıyla, açılışa katılan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve büyükelçiye eşlik eden Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti’ye sıcak bir karşılama düzenledi.

Sınıfta tadilat  ve donanımı  yapılan okulun sınıflarını gezen konuklara, yeni rahlelerde oturan öğrenciler şükranlarını ifade etti.

Tadilat projesiyle ileri eğitim  standartlarına kavuşan sınıfları inceleyen konuklar, sınıfları tek tek inceledi.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç ,  Belediye Başkanı  Shpend Ahmeti ile diğer konuklar, yeni sınıflara kavuşmanın heyecanını gizlemeyen öğrencilerle sohbet etti, yeni eğitim şartlarından dolayı mutlu olduklarına şahit oldu.

Okul öncesi sınıflarda eğitim gören küçükleri de ziyaret eden konuklar, sevimli küçüklere oyuncak hediye etti. Çocuklarda da Büyükelçiye hediye verdi.

Ziyaretin sonunda kameraların karşısına çıkan okul müdürü,” Elena Gjika” ilköğretim okulunun 70 yıllık tarihinde  TİKA ve Prtiştine belediyesi tarafından ortakalaşa olarak en kapsamı tadilat ve donanımın yapılmasından dolaytı son derece mutlu olduklarını, eğitime yapılan bu yatırım nedeniyle Türkiye Cumhuriyetine teşekkürlerini ifade etti.

Priştine Belediye Başkanı Shpen Ahmeti de okulda gerçekleştirilen çok önemli projeden dolayı TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerini ifade ederek, bu proje ile Kosovada eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlandığını söyledi. Ülkenin gelişmesinde eğitim alanının  ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Ahmeti, çocukların modern şartlarda eğitim görmelerinin mutluluık verici olduğunu söyledi. TİKA’nın sadece eğitimde değil, sağlık, tarihi eserleri koruma, tarım gibi alanlarda da çok başarılı projeleri hayata geçirdiğini kaydeden Priştine Belediye Başkanı Ahmeti, TİKA’nın gelecekte de önemli projelere imza atacağına inandığını söyledi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da “İnşallah bu projenin, buradaki çocuklarımızın, Kosova’daki gençlerimizin hepsi bizim çoçuğumuz,  hepsi geleceğimizin birer  gülü, onları eğitim koşullarının iyleşmesini temenni ediyoruz. Sonuçta onlar bu ülkenin, dost ülke, kardeş ülke Kosova’nın, sonuçta da insanlığın geleceğini yaratacak olan nesildir” ifadesini kullandı.

TİKA’nın,  sadece Kosova’da değil dünyanın her yerinde proje geliştiren ve gerçekleştiren gurur duydukları bir kurum olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Kılıç, projeler arasında eğitim ve sağlık alanında hayata geçirilen projelerin öncelikli olduğunu ve ayrı bir önem arz ettiğini kaydetti. Büyükelçi Kılıç,  TİKA’nın  Kosova genelinde her iki alanda çok ciddi ve önemli projeler gerçekleştirdiğini , bu nedenle de son derece mutlu olduklarını söyledi.

Priştine Belediyesi Eğitim Müdürü Salih Jonuzaj, TİKA ve belediye tarafından yapılan bu projenin, eğitime yapılan çok değerli yatırım olduğunu, eğitim kalitesini artmasına da katkı sağlayacağını belirtti. TİKA’ı bu proje nedeniyle takdir eden Jonuzaj, eğitim şartlarının iyileşmesini öncelikli görev olarak benimsediklerini vurguladı.

Açıklamların  ardından  Büyükelçi Kıvılcım Kılıç ve TİKA Kosova Koordinatörü Hasan Burak Ceran’a okul yetkilileri tarafından hediyeler takdim edildi. /Kosovaport/

[youtube]KbpKFq_6KtY[/youtube]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MİLLETVEKİLİ MİLAİM ZEKA GÖZALTINA ALINDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş