a

7 BİN 896 GENÇ BÜTÜNLEME SINAVINDA TER DÖKTÜ

Lise Mezuniyet Sınavı’nda başarısız olan 7 bin 896 genç, yüksek eğitimdeki gelecekleri için bütünleme sınavında ter döktü.

Bütünleme sınavının ilk bölümü, tüm belediyelerde aynı gün yapıldı.

Eğitim Bakanı Shyqyri Bytyqi bu vesileyle Başkent Priştine’deki Sami Frasheri Lisesi’ni ziyaret etti.

Sınav sürecini yakından takip eden Bakan Bytyqi, komisyonun iyi iş çıkardığını, sınav sorularının zamanında hazırlandığını ve zamanında okullara dağıtıldığını kaydetti.

Priştine Belediyesi Eğitim Müdürü Jonuz Salihaj da sınavın sorunsuz gerçekleştiğini belirtirken, “tek olumsuzluk 28 Kasım Okulu’nda sınava girmesi gereken 145 öğrencinin yüzde 40’ının bu hakkından vazgeçmiş olmasıdır” dedi.

Salihaj Priştine’de 967 gencin bütünleme sınavına girdiğini de ifade etti.

Gençlerin sınava telefonlarla girmesine izin verilmedi. Sınav 105 gözlemci tarafından denetlendi.

Bütünleme sınavının ikinci bölümü 1 Eylül 2018 tarihinde düzenlenecek.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KFOR KOMUTANINDAN KOSOVA’YI ÜZECEK AÇIKLAMA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş