a

HERŞEY DAHA KALİTELİ BİR EĞİTİM İÇİN

Türkçe eğitimin de yapıldığı Kosova’nın en köklü okullarından biri olan Elena Gjika İlköğretim Okulu, bu günlerde çocuklar yerine mimarları ve inşaat ustalarını ağırlıyor. Bunun nedeni ise tüm okulun TİKA ve belediyenin desteğiyle tadilatta olması.

Priştine’deki Elena Gjika İlköğretim Okulu’nda okuyan Türk ve Arnavut öğrenciler 2018/2019 öğretim yılında herkesi imrendirecek şartlarda eğitim alacaklar. TİKA ve belediyenin desteğiyle üç hafta önce başlayan tadilat ve tefrişat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tüm okulu kapsayan tadilat çalışmaları nedeniyle okul şimdilik öğrenciler yerine  mimarlar ve inşaat ustalarını ağırlıyor. Döşemesinden badanasına, masasından dolabına kadar her şeyin yenileneceği okulda öğrenciler artık modern sınıflarda eğitim görecek.

Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder Kosovaport’a yaptığı açıklamada, “okulun binasının 103 yıllık olduğunu ve artık yıkık dökük bir hale gelmişti. TİKA 10 sınıfımızı yenilemişti ancak okulun genel durumu çok kötüydü. O yüzden bu yıl TİKA ve belediyenin desteği ile okulun tadilatı kararı alındı. Çalışmalar biraz gecikmeyle başlamış olsa da çok hızlı bir şekilde ilerliyor” dedi.

Okulun ilk katındaki sınıfların zemini tamamen kaldırıldı. Bu esnada ufak toprak kaymalarının fark edilmesi üzerine söz konusu bölgeler yeniden dolduruldu. Sorunun yaşandığı tüm sınıflara yeni zemin döşenecek.

Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği okulda 28 ilköğretim sınıfı ile 3 ana sınıfı dahil yapılan tadilatlar sayesinde eğitim kalitesi de artacak.

Müdür Yardımcısı Globoder, öğrencilerin daha modern sınıflarda, daha iyi şartlarda öğrenim görmesinin eğitim kalitesini de arttıracağına vurgu yaptı.

Okulun bahçesi de belediyenin yapacağı çalışmalar sonucu yeniden düzenlenecek. Bahçedeki futbol ve basketbol sahası yanı sıra öğrenciler için yaz sınıfı da düşünülmüş.

TİKA tarafından daha önce tadilatı ve tefrişatı gerçekleştirilen 10 sınıfa sadece badana yapılması öngörülüyor. Ancak gerekli görüldüğü takdirde düzenlemeler de yapılacak./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİZREN RÜŞTİYE MEKTEBİ’NİN RESTORASYONU İÇİN İMZALAR ATILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş