a

TÜRKİYE’DE YENİ SİSTEME GEÇİŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Saray’da göreve başlama törenine mehter marşı ile girdi. Çok sayıda ülkenin Cumhurbaşkanı , parlamento başkanı ve başbakanı ile birlikte 6 bin davetlinin katıldığı törende konuşan Erdoğan, Allah’tan kibirden muhafaza eylemesini dilerken, ötekileştirmenin artık geride kaldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında başlıklar şöyle:

“Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemiz tarihinin bu en önemli gününde bizimle beraber olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Ekranları başından bizleri takip ederek sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Rabbime yalvarıyorum. Rabbim, göğsümüzü genişlet. Halka hizmet için bir güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Bizi kibirden uzak eyle. Yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından koru. Bu milleti bir kez daha zaferle müjdele.

4 yıl sonra bir  kez daha aynı duygularla amin diyorum. Bir kez daha göreve geldik. Yürütme organının tüm yetkileri ile geldik. Allah bizi milletimize karşı mahcup etmesin. Milletime layık olabilmek için geceli gündüzlü çalıştık. Sadece bize oy verenlerin değil 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağız. Şairin dediği gibi, “Bütün iyi kitapların sonunda yeni bir başlangıç vardır.

Demokrasi anlayışımızın ve yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir modele geçiyoruz. Ülkemize çok bedeller ödeten sistemi artık çok geride bırakıyoruz.

Darbenin hemen ardından Anayasa değişikliği ile reforma başlamamızı sağlayan milletimize teşekkür ediyorum.

Bugün burada milletimizi yeni bir yönetim anlayışı ile şahlandırmanın sözünü veriyoruz. Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için yola çıkıyoruz. Rabiamız ile cevabını vermiştik.Hamdolsun miletimizin bu ilkelere sıkı sıkı sarıldığını gördük. Tüm engelleri aştık, tüm tuzakları bozduk. Vakit hedeflerimizi daha kararlı daha hızlı ilerleme vaktidir.  Dünyanın her anlamda yapılandığı bir zamanda, bu yaklaşımının doğru adım olduğunu inanıyoruz. Demokrasiden, temel özgürlükte, ekonomiden her anlamda ileriye gidecektir. Bizim gönül sınırlarımızın hududu yoktur.

Dostluğunuz ve kardeşliğiniz için teşekkür ediyorum. Bu gece kabineyi açıklayacağız. Yarın Azerbaycan’ı ziyaret edecek, ertesi gün NATO ziyaretini yapacağız. Yeni yönetim sistemimizi geliştirerek ilerleyeceğiz. Kılavuzumuz milli irade olacak. Bu ülkede insanların dışlandığı, zulme bağlı kaldığı dönemler geride kaldı. Eğitim ve kültür politikalarımıza çok daha fazla dikkat edeceğiz. Yeni yönetimimizin bir kez daha hayırlı olsun. Herkese teşekkür ediyorum. Dün akşam saatlerinde Tekirdağ’da meydana gelen kaza nedeniyle törenimizin halk oyunları, lazer gösterilerini iptal ettik. Milletimizin başı sağolsun. Kalın sağlıcakla.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI THAÇİ, HAHN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel