a

TİKA, TÜRKÇE EĞİTİMİN DE YAPILDIĞI OKULUN TADİLATINI GERÇEKLEŞTİRECEK

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Priştine Belediyesi tarafından “Elena Gjika İlköğretim Okulu’nun Tadilatı ve Donanımı Projesine” yönelik protokol imzalandı.

Priştine belediyesinde düzenlenen imza töreninde ProtokolPriştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti ve  TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran tarafından imzalandı.

İmza töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmeti, TİKA’ya belediyeye yardımlarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Şehrin en eski okullarından biri olan Eleni Gjika’nın altyapı açısından daha kötü durumda olduğunu dile getiren Ahmeti, “Belli bir süre okulun restorasyonunu nasıl gerçekleştireceğimizi düşündük. Bu doğrultuda bu okulun ortak finansmanı için TİKA’nın iş birliği ve anlayışı ile karşılaştık. Restorasyonun büyük bölümünü TİKA gerçekleştirecek, bir kısmının finansmanını da biz üstleneceğiz.” diye konuştu.

TİKA Priştine Koordinatörü Ceran ise 2016 yılında bu okulun 10 sınıf ve kütüphanesini restore ettiklerini anımsattı.

Öğrencilerin  sağlıklı koşullarda eğitim alabilecekleri bir altyapıya kavuşması için gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydeden Ceran, gelecek eğitim yılının başında da açılışı yapacaklarına işaret etti.

Priştine Belediyesi ile iş birliği içerisinde olmaktan son derece mutlu olduklarını vurgulayan Ceran, ülke genelinde de faaliyetler gerçekleştirdiklerini aktardı.

İki yıl önce “Elena Gjika İlkokulu’nda İskenderbey portresinin kaldırıldığı” yönündeki iddialar hakkındaki bir gaztecenin sorusu üzerine ise Priştine Belediye Başkanı  Ahmeti, TİKA tarafından böyle bir şeyin yapılmadığını, her donörde olduğu gibi restorasyonu gerçekleştiren donörün tabelasının asıldığını söyledi.

Ahmeti, “TİKA hiçbir şekilde sınıflara koyulan fotoğraflara karışmıyor. TİKA bize yardımcı olmak için burada ve biz bu okulun TİKA’nın finansman yardımıyla restore edildiğine dair bir tabela asacağız. Bu onlara teşekkür edebileceğimizin en basit yolu. Çünkü onlar bunu yapmak için bize borçlu değil.” dedi.

Elena Gjika İlköğretim okulu,  Arnavutçanın yanı sıra Türkçe de eğitim verilen Priştine’de ilköğretim düzeyinde tek okul konumundadır.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

FETÖCÜLER OLAYININ  SONUÇLARI EKİM’DE AÇIKLANACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş