a

ORTA AMERİKA’DAN KOSOVA’YA ÖNEMLİ ZİYARET

kosova-honduras göruşmesi

Kosova ilk kez Orta Amerika’dan  bir Cumhurbaşkanı’nı ağırladı. Honduras Cumhurbaşkanı  Porfirio Lobo Sosa, iki günlük resmi ziyaret için Kosova’ya geldi.Kosova temasları kapsamında Priştine’de Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile biraraya gelen  Honduras Cumhurbaşkanı  Porfirio Lobo Sosa, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kosova’ya destek mesajında bulundu. Bu ülkede bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Honduras Devlet Başkanı Sosa,””Kosova’nın tanınmasına katkı sağlamaktan onur duymaktayız.Özgürlük ve bağımsız  olması hakkına sahip Kosova’ya Honduras’ın desteği  sürecektir” ifadesini kullandı.Ortak Amerika’da Kosova’nın daha fazla ülke tarafından tnanınması için lobicilik çalışmalarına yoğunluk kazandıracağını belirten Honduras Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo Sosa, Kosova’nın tümünde  toprak bütünlüğü ve egmenliğinin tesis edilmesinin de önemine işaret etti.

Kosova’yı tanıması ve  tanınması yönünde yaptığı çalışmalarından dolayı  Honduras Cumhurbaşkanı  Sosa’ya  teşekkürlerini ifade eden Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da yaptığı açıklamada, Kosova’nın Avrupa Birliği (AB)  ile Nato’ya olduğu gibi Birleşmiş Milletler Örgütü’ne tam üye olmayı arzuladığını belirtti. Bu doğrultuda devam eden demokratik, siyasi ve ekonomik süreçleri daha ileriye taşımakta Kosova’nın kararlı olduğunu  belirten Cumhurbaşkanı Jahjaga, Kosova ile Honduras arasındaki ilişkilerin bu ziyaretin ardından önemli ölçüde gelişeceğini kaydetti.

Honduras Cumhurbaşkanı Kosova temasları çrtçevesinde, Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi ile de bir araya geldi.

Honduras Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo Sosa, bağımsızlığını ilan ettiği 2008 yılından bu yana Kosova’yı  ziyaret eden Orta Amerika n ilk cumhurbaşkanı oldu. Honduras, 3 Aralık 2010 tarihinde Kosova ile diplomatik ilişkiler kurdu./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KUZEYDE KFOR’DAN EULEXE DESTEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel