a

KOSOVA’NIN BAYRAĞI İSPANYA’DA DALGALANACAK

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kosova olimpiyat ekibine Kosova bayrağını törenle teslim etti. Kosova Olimpiyat ekibi İspanya’nın Tarragona şehrinde düzenlenecek olan Akdeniz Oyunlarına katılacak.

Uluslararası yaraışmalara katılan Kosova sporcu sayısının giderek arttığını kaydeden Cumhurbaşkanı Thaçi törende yaptığı konuşmada, Akdeniz Oyunlarına ilk kez 40 sporcu, 13 antrenör ve 4 hakem ile katıldıklarına vurgu yaptı.

Kosova bayrağının Akdeniz Oyunlarının açılış ve kapanışında dalgalanacağını hatırlatan Thaçi, “ bayrağımız, zaferlerimizin sembolü olarak yükseklerde dalgalanacak” dedi.

Kosova Olimpiyat Komitesi Başkanı Besim Hasani, Kosova cumhuriyeti bayrağını teslim almlarınından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Kosova bayrağının Tarragona’da dalgalanack olmasının gurur verici olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Thaçi “Tarragona 2018” Akdeniz Oyunlarına katılan tüm Kosovalı sporculara başarılar diledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HOLLANDA’DAN KOSOVA’YA VİZE DESTEĞİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş