a

MİLLETVEKİLLERİ ŞİNİK VE DAMKA’NIN ANKARA TEMASLARI

TİKA ve SDE nin düzenlediği programa katılmak üzere Ankara’ya giden KDTP Miletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, ilk akşam Cumhurbaşkanı Danışmanı Bakan Yalçın Topçu ile iftar yemeğinde Kosova Türk toplumuyla ilgili önemli konuları görüştü.

Çarsamba günü yapılan ilk oturumda Balkanlara has stratejilerin geliştirilmesi doğrultusunda ayrı ayrı oturumlarda önemli konular gorüşülürken, Kosovadan Doç. Dr.Ergin Jable sunumunu yaptı.

Çalıştayın ikinci gün çalışmalarında, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Yardımcısı İbrahim Kalın katıldı. Oturumda söz alan Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve KDTP Genel Başkan Yardımcısı Müferra Şinik, stratejiler arasında Türkiye’de okuyan öğrencilerin mezun olduktan sonra ülkelerine geri dönmesi ve gençlerin göç etmemesi açısından tam donanımlı burslu ve Türkçe eğitimi olan bir üniversitenin Balkanların bir ülkesine yapılmasını önerirken, bu üniversitenin tamamlanmasına kadar öğrenci kontenjanının artması ve bölgesel mülakattan ülkesel sınava geçilmesini talep etti.

Bunları çok iyi öneriler olarak değerlendirilirken, durumun Cumhurbaşkanına iletileceğini bildiren Kalın, diğer konulara da değinmeyi ihmal etmedi.

Bir dizi görüşmeler arasında T.C.Sağlık Bakanlığı Yönetim ve Protokol Daire Başkanı Arif Çetin ile ve Dişiliskiler Avrupa Birligi Genel Müdürü Dr. Selami Kılıç ve Dr. Öner Güner ile Kosova’dan gönderilen hastalar konusunda kolaylıklar sağlanması doğrultusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Balkanların tamamını kapsayan bu program tarihi kültürel gezilerle devam edecek.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ESNAF DERNEĞİ’NİN İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN KATILIM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş