a

SIRBİSTAN’DA BALKAN ÜLKELERİ GENELKURMAY BAŞKANLARI KONFERANSI

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da  12. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı düzenlendi.

Konferansa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,  Sırbistan Genelkurmay Başkanı Ljubisa Dikovic, Arnavutluk Genelkurmay Başkanı Bardilj Kolcaku, Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Senad Masovic, Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Andrej Bocev, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, Makedonya Genelkurmay Başkanı Metodija Velickovski, Karadağ Genelkurmay Başkanı Ilija Dakovic ve Romanya Genelkurmay Başkanı Adrijan Tonja katıldı.

Belgrad’daki bir otelde düzenlenen konferansın açılışında konuşan Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin, ülkesinin askeri anlamda tarafsız bir tutum sergilediğini hatırlattı.

Sırbistan’ın hem Doğu hem de Batı ile iş birliğine açık olduğunun altını çizen Vulin, “Bölgede barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasından daha büyük bir fayda yoktur. Bu bağlamda, Sırbistan Ordusunun en büyük görevi, Balkanlar’da barış ve istikrarı korumaktır.” ifadelerini kullandı.

Sırbistan’ın terör, uyuşturucu ve suçla mücadele konularında her zaman katılım sağlamaya hazır olduğunu vurgulayan Vulin, konferansa katılan genelkurmay başkanları ve askeri temsilcilere teşekkür etti, başarılar diledi.

Açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam eden konferansa ayrıca, NATO ve Avrupa Birliği’nden (AB) askeri komite yetkilileri katıldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KATOLİK KİLİSESİ PAPAZI  TİKA’DAN DESTEK İSTEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş