a

MAMUŞA’DA BİN KİŞİYE İFTAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kosova’nın tek Türk belediyesi olan’ Mamuşa’da verilen iftar yemeğine katılım büyük oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balkan ülkeleri ve Kafkasya’da yaşayan Müslümanların birliği ve beraberliği yönünde ‘iftar’ organizasyonları düzenlemeye devam ediyor. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Balkanlar’daki ilk iftarını geçtiğimiz gün Üsküp Çarşı Meydanı’nda veren Büyükşehir Belediyesi, ikinci iftarını da Kosova’da Türklerin yaşadığı Mamuşa’da düzenledi. Etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Uşun, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Mamuşa Belediye Başkanı Abdullahi Krasniç, Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri ile Mamuşa, Prizren, Priştine, Gilan ve Yanova’dan Müslümanlar ve soydaşlar katıldı.

İftar yemeğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni Genel Sekreter Yardımcısı Murat Uşun temsil etti. Kosovalıların ramazan ayını tebrik eden Uşun, yemeğe katılanlara teşekkür etti. Balkan ülkeleriyle güçlü bağlara sahip olduklarını ve şu anda Bursa’da binlerce Balkan göçmeni ailenin huzur içerisinde birlikte yaşadığını belirten Uşun, var olan ilişkileri güçlendirmek, Balkan Müslümanlarının birlik ve beraberliğini daha da artırmak için bu tür organizasyonlar düzenlediklerini ifade etti. İftara katılan Kosovalı ailelere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamını ileten Uşun, benzer etkinliklerin hem Balkan ülkelerinde hem de Batum gibi Kafkasya coğrafyalarında artarak devam edeceğini söyledi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise ramazanın ‘merhamet, yardımlaşma ve uzlaşma gibi’ çok güzel hasletleri bünyesinde barındıran bir ay olduğunu ifade ederek, Filistin’de yaşanan İsrail zulmü nedeniyle bu senenin buruk geçtiğini kaydetti. Ramazan ayının dünyaya dostluk mesajlarının verildiği, barışın daha da yeşerdiği günleri içermesi temennisinde bulunan Kılıç, “Bizler inşallah 11 ayın sultanını en verimli şekilde burada, Kosovalı kardeşlerimizle birlikte idrak etmeye çalışacağız” dedi.

Mamuşa Belediye Başkanı Abdullahi Krasniç de yerel halka özgüven aşılayan etkinlik nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. İftar sonrası, Mamuşa Merkez Camii imamı tarafından sofra duası yapıldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TİKA’NIN KOSOVA DESTEKLEME PROGRAMI’NDA SAHA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş