a

TÜRK TEMSİL HEYETİ BAŞKANLIĞINDAN EĞİTİME DESTEK

Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, ülkenin kuzey kesimlerinde bulunan Vıçıtırın kentindeki bir ilköğretim okulunun dış cephe bakım onarımı ve izolasyonu projesini tamamladı.

KFOR Türk Temsil Heyeti Başkanlığı “Naim Frasheri” ilköğretim okulunun dış cephe bakım-onarımı, kaba tamiratı ve mantolama, giriş kapısı ile merdivenlerinin yenilenmesini gerçekleştirirken, Vıçıtırın Belediyesi ise okulun pencere ve kapılarının onarımını tamamladı.

Projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene katılan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımın bir ülkenin kalkınmasına yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Kosova’daki kurum ve dostları ile işbirliğinin tek bir amacı olduğunu dile getiren Kılıç, “Kardeş ülke Kosova’nın kalkınmış aydınlık bir geleceğe erişmesi. İnanıyorum ki bugün bu eğitim koşulları iyileştirilen okulumuzdan mezun olacak öğrenciler de ileride Kosova’nın, bu dost ülkenin aydınlık geleceğini yaratacaklar.” diye konuştu.

KFOR Türk Temsil Heyeti Komutanı Albay Cem Sinan Barım da eğitimde koşulların iyileştirilmesinin ülke için çok faydalı olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Projeye başladıklarında Vıçıtırın Belediyesinden destek beklemediklerini ancak projeyi beraber tamamlamak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Barım, “Bu iş birliğinin ileride de devam etmesini temenni ediyoruz. Okulumuzun ileride olabilecek ufak tefek ihtiyaçlarını da yakın zamanda bir proje dahilinde yapmayı planlıyoruz. Okulumuzun 1973’ten beri hizmet verdiği dikkate alınırsa inşallah daha uzun seneler öğrencilerimizi daha iyi koşullarda yetiştirir.” değerlendirmesinde bulundu.

Vıçıtırın Belediye Başkanı Cafer Tahiri de Türk dostları ile şehrin eğitim kalitesini iyileştirecek ortak bir projenin tanıtımını yapmaktan dolayı duyduğunu memnuniyeti ifade etti.

Tahiri, “Bugün bu okulun onarımı için yardım eden Türk Ordusu burada. Bu her zaman güvenebileceği dostları olduğundan dolayı Kosova’yı güvenli bir geleceğinin olduğunun göstergesidir.” dedi.

Programın ardından okulun öğrencileri İstiklal Marşı ve şiirler okudu, şarkılar seslendirdi./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN HARADİNAJ’DAN RAMAZAN MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş