a

FOTOĞRAF TUTKUNLARI GORA GÜZELLİKLERİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen Priştine, Prizren, İpek Yunus Emre Enstitüsü “Fotoğrafçılık Kulübü”nün birinci foto safarisi Dragaş Belediyesi’nin Gora Bölgesinde gerçekleştirildi.

Zlipotok Köyü’nde düzenlenen Foto Safari çekim pratikleri ardından Dragaş gezisi, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Dragaş İVİT Evi’ne ziyaret ile Priştine, Prizren, İpek Fotoğrafçılık Kulübü üyelerinin Prizren Yunus Emre Enstitüsünde buluşması gerçekleştirildi. Bu vesileyle Prizren Yunus Emre Ensitüsü 2017 yılı Fotoğrafçılık Kulübü sertifikaları takdimi yapıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti kurumları olarak Kosovalı dostlarımızla, kardeşlerimizde iki ülke arası ilişkileri pekiştirmek adına çok güzel faaliyetler içerisindeyiz. Bugün burada bunun bir örneğini görmekten onur duyuyorum” diyen T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, geçen yıla kıyasla etkinliğe gösterilen ilgi ve artan katılımın bu işin doğru yolda yürüdüğünün en iyi göstergesi olduğunu belirtti. Yunus Emre Enstitüsünün Kosova’da kültür ve sanat adına çok önemli faaliyeter gerçekleştirdiğini kaydeden Büyükelçi Kılıç, bu etkinliğin iki ülke arası dostluk ilişkiler zincirine güzel bir halka eklediği için teşekkürlerini dile getirdi.

Bu etkinliğin Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığıyla işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Prizren Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, yıl boyunca sürecek etkinliğin birden çok bileşeni olan zengin bir muhtevadan oluştuğunu ifade etti. Kosova’nın çok uluslu yapısına uygun üyelerden oluşan kulübün çalışmalarına sundukları desteklerden dolayı T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’a ve Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Muhabere Albay Sinan Cem Barım’a kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş adına teşekkürlerini ileten Ülker, yıl içerisinde dört ayrı safari, 72 saatlik fotoğrafçılık kursu, ödüllü yarışmalar ve bütün bu etkinliklerin sonucunda elde edilecek seçilmiş fotoğraflardan 2019 takviminin hazırlanacağını ifade etti.

Etkinliğe T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, T.C. Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Muhabere Albay Sinan Cem Barım, Kosova Maarif Vakfı Okulları Genel Koordinatörü Mesut Özbaysar, Prizren Maarif Vakfı Okulu Müdürü Ali Sedat Aslan, Ankara Ulusal Ajans Fotomuhabiri Emirhan Hikmet, Hak-İş’ten Murat Demirci ve Orhan Karartı, Türkiye’den Nurettin Turunç, ad yapmış fotoğraf uzmanı Murat Gür ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi./E.Tabak/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GÜMÜLCİNE YUNANİSTAN’A KATILIMINI KUTLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş