a

“GERÇEK”  DERNEĞİ’NDEN 23 NİSAN KONSERİ

Kosova’da tam 10 yıldır kutlanan 23 Nisan  Kosova Türkleri Milli Bayramı vesilesiyle en köklü kültür sanat derneklerinden Priştine “Gerçek” Kültür ve sanat Derneği zengin içerikli bir konser düzenlendi.

Ulusal Tiyatro salonunda verilen konser Priştine halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Konser öncesinde bir konuşma yapan 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Tertipleme Kurulu Başkanı, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Koosva2nın bağımsızlığının 10’uncu yılını hep beraber yaşamakta olduğumuzu hatırlatarak, Cumhuryetin kurulmasında Kosova Türk toplumu olarak, siyasi, sivil toplum temsilcilerinin  halkımızla beraber katkılarını sunduklarını vurguladı.Bunun sonucunda Anayasa uyarınca 23 Nisan tarihinin Kosova Türklerinin  günü olmasını talep ettiklerini kaydeden Bakan yağcılar, bu talebin kabul edilerek Resmi bayramlar yasası’na dahil edildiğini ve bu bayramın sırasıyla 10’uncusunun kutlandığını belirtti. Yağcılar, “kutlamalarda bir nevi sesimizi dünyaya duyurmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

“Gerçek” Kültür sanat Derneği Başkanı Yıldıray Bayram da sırasıyla 23 Nisan bayramının 10’uncu yıl kutlamalarında olduklarını hatırlatarak “ takdir edersiniz ki  biz 10 yıl  bu tarz etkinlikleri en azından boş bırakmamaya çalıştık.  Bu akşam davetli olmalarına rağmen katılmayan milletvekillerimizi de görmeyi arzu ederdik” dedi.

Konser “Nil Project” müzik gurubunun icra ettiği parçalarla başladı. Müzikte farklı esintilere yer veren bu müzik grubu, müzikseverlerin beğenisini topladı.

Konserde Mitroviça “Birlik” Derneğinin halk oyunları topluluğu da sahne aldı. Biribirinden ilginç halk oyunlarıyla seyirci tarfaından alkışnana bu topluluk, konsere farklı bir hava kattı.

Konserin devamı  “Kosova’nın Sesleri” kadın korosuna ayrıldı. Sanatçı Sevim Baki Bırveniku’nun  yönetiminde birbirinden güzel parçaları seslendiren koro, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Konserin son bölümünde Alaturka Orkestrası sahne aldı./kosovaport/

[youtube]gnFq7-4vu-M[/youtube]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

23 NİSAN VESİLESİYLE BÜYÜKELÇİLİĞE ANLAMLI ZİYARET (VİDEO)

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş