a

SICAKLAR ARTTI I VATANDAŞ DOKTORA KOŞTU

priştine hastanesi

Sıcakların yükselmesiyle ile birlikte bazı hastalıklar artış göstermeye başladı.Kosova’da son günlerde etkili olan  kavurucu sıcaklar nedeniyle Priştine devlet hastanesi acil merkezine başvuran vatandaşların sayısını artırdı. Sağlık yetkilileri, sıcakların yükselmesi nedeniyle acil merkezden yardım istiyen vatandaşların sayısı günde 20’ye çıkttığını açıkladı. Doktora başvuranlar arasında çocuklar , yaşlılar ile kronik  hastalar yer alıyor.Doktorlar, sıcaktan en fazla etkilenen hastaların başında, kalp hastalaıkları, damar hastalıkları ve sürekli ilaç alan hastaların yer aldığını belirtmekteler.

Kosova Hidrometeoroloji  Enstitüsü Müdürü Sylë Tahirsylaj, Kosova’da hava sıcaklığının 32 ile 37 derece arasında değiştiğini , bunun da aşırı olarak tanımlanabilecek  sıcaklık olmadığını kaydetti.

Sıcaklar, bu arada Kosova’nın farklı yerlerinde orman yangınlarına yol açtı.Kosova’da son iki günde 50 hektar ormanlık arazi kül oldu.

Kosova Hidrometeoroloji  Enstitüsü,sıcaklığın 28 Ağustos tarihinden sonra düşmesi ve yer yer yağmur yaığlı geçeceğini  tahmin ediyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU YARIN KOSOVA’YA GELİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel