Priştine’deki “Elena Gjika”İlköğretim Okulu ve İstanbul “Şükran Karabelli” Okulu arasında kardeş okul anlaşması imzalandı.
Priştine’nin Elena Gjika” İlköğretim Okulu, İstanbul- Kadıköy “Şükran Karabelli” İlköğretim okuluyla kardeş okul oldu. Okul yetkilileri tarafından imzalanan protokol anlaşması ile bu işbirliğinin temeli de atılmış oldu.
İki okul arasında işbirliği kapsamında Priştine “Elena Gjika” İlköğretim Okulu Türkçe bölümü, İstanbul-Kadıköy “Şükran Karabelli” İlköğretim okulu öğretmenlerini ağırladılar.
Bundan yakalşık iki yıl önce yapılan ziyaret kardeş okul projesinin ilk girişimini oluşturmuştu. Priştine’ye gelen Kadıköy öğretmenleri yanısıra, Priştine Türk öğretmenleri de işbirliğinden dolayı mutluluklarını dile getirdiler.
“Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder, iki yıl önce ortaya atılan kardeş okul projesiyle ilgili böyle bir işbirliği protokolunun imzalanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, bu protokol anlaşmasıyla bilgi alışverişi, seminerlerin örgütlenmesi, karşılıklı ziyaretler, kütüphanenin kitaplarla donatımı, imkanlar dahilinde teknoloji araçlar yardımı ve karşılıklı bilgi paylaşımının olacağını kaydetti.
Priştine’de Türkçe eğitim söz konusu olunca Türkiye’nin, TİKA vastasıyla büyük katkı sunduğunu, sınıfların onarıldığını ve yeni okul gereçleriyle donatıldığını belirten Müdür Yardımcısı Globoder, şimdi imzalanan bu anlaşmayla en büyük katkının bilgi alışverişinde olacağını, çok ilerde olan Türkiye eğitiminin bu işbirliği sayesinde Priştineli öğrencilere de faydası olacağına inandığını ifade etti.
İstanbul “Şükran Karabelli” İlköğretim Okulu Öğretmeni Canan Ayşe Öztunalı, iki yıl önce başlattıkları kardeşlik projesinin atılan imzalarla somutlaştırıldığı belirterek, bununla kardeşlik bağlarının güçlendirilecğine inandığını belirtti.
Burada gönül bağlarının olduğunu söyleyen Öğretmen Öztunalı, “ Kültür alanda paylaşımda bulunacağız. Milli bayramlarda birbirimize ziyaretlerde bulunacağız. Eğitimde eşitliği yakalamaya çalışacağız. Araç, gereç elektronik bilgisayar, kitap gibi ne ihtiyaç olursa elimizden geleni yapmaya çalışacağız”dedi.
Kosova’da Türkçe eğitimi de değerlendiren öğretmen Öztunalı, Türk öğrencilerinin bilgileri ve hazırladıkları programları görünce buradan bazı örnekler alıp gitmeyi düşündüklerini de ifade etti. Türkçe’nin harika bir şekilde bu topraklarda yaşatıldığını söyleyen İstanbullu öğretmen, öğretmenlerin de bu yönde üstün gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.
İstanbul’dan gelen diğer kadın öğretmenler de 65 yıldır Türkçe eğitimin yapıldığı Kosova Türklerini gönülden kutlayarak, çocukların dünyanın gülümseyen yüzleri olduğunu ve onlara bir nebze de olsa katkı sunmanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu söylediler.
Ziyaret kapsamında “Elena Gjika” İlköğretim Okulu Türkçe sınıf öğrencileri konuklara güzel bir program sundu.
MECLİS, AİLE İÇİ ŞİDDET HAKKINDA TAVSİYE KARARLARINI ONAYLAYAMADI
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI