a
b
b

T.C BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU BALKANLI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Balkan Müslümanlarıyla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BESADER) tarafından 10’uncusu düzenlenen “Balkanlı Öğrenciler Kış Kampı”na dün Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katıldı.

Türkiye’de eğitim gören gençlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Balkanların Türkiye için sıradan bir coğrafya olmadığını, bu bölgedeki ülkelerle gönül birlikteliği bulunduğunu ifade etti.

Osmanlı tarihinde Balkanların önemine değinen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Tıpkı Osmanlı Devleti’nde olduğu gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da Balkanlardan gelen insanımız, kardeşlerimiz çok büyük emek sarf etmiştir. Rahatlıkla ve gurur duyarak söyleyebilirim ki Türkiye de bir Balkan ülkesidir. Türkiye Balkanlardır, Balkanlar Türkiye’dir.” diye konuştu.

Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Balkan ülkeleriyle ikili ilişkilerini dostça ve kardeşçe, etkili bir şekilde sürdürüldüğünü ve çoklu işbirliğine büyük itina gösterildiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Kapsamlı bir bölgesel entegrasyon sağlanarak, Balkan ülkelerinin Balkan coğrafyasının kaderinde etki sahibi olmaları, hedeflerimizin başında gelmektedir. Ülkemiz ile Balkanlar arasındaki ilişkiyi, yalnızca tarihsel bağlar ve coğrafi yakınlık izhar etmez. Bu sebeple, bir yandan tarih arşivlerinin pekiştirdiği birlik duygusunu hissederken, bir yandan da ekonomik ilişkilerin sağladığı karşılıklı bağlılığımızı güçlendirmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Medeniyetinin temel değerlerine sahip çıkan gençlerimizin varlığı, karanlık eller tarafından insanlığın önüne dikilmeye kalkışan FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ ile öteki terörist örgütlerin hepsini silip atmaya yeterlidir. Bu terör örgütlerinin en önemli tuzaklarını gençlik için kurduklarını bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu çerçevede, özellikle sivil toplum eliyle gençliğimizin bu tür organizasyonlarda el birliği ve gönül birliği yapması son derece anlamlıdır. Çünkü terörün çaresi eğitimdir, gençliğin el birliği, gönül birliği yapmasıdır. Bugün Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye’de, Afrin çevresinde yine gençleri terör örgütlerinden kurtarmak üzere, Mehmetçiğimiz’in kahramanca ve başarıyla bir harekat yürütmesi bundan dolayıdır. Milli ve manevi değerlerinin şuurunda olan, insani değerleri koruyup kollayan gençliğimizle gurur duyarken, onlara daha güzel bir dünya bırakmak için var gücümüzle çaba göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin uluslararası öğrenci sayısının katlanarak artması konusunda üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirme çabasında olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, diğer ülkelerle ve bilhassa gençlerle arasındaki pozitif ilişkiyi önemsediğini ve artık dünyada bir rekabet alanı haline gelen uluslararası öğrenci hareketliliği konusunda bir ‘eğitim üssü’ olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

“Dünya barışına da büyük katkı sağlayacaklar”

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 1992’den 2012’ye kadar geçen 20 yıllık süreçte, Türkiye’deki uluslararası öğrencilere ayrılan kontenjanın 50 binden az olduğunu, bugün bu sayının 110 bini aştığını ifade etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Türkiye’nin uluslararası öğrenci hareketliliğine ilişkin politikalarda önemli görevler üstlendiğine de değinen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Türkiye Bursları” ile dünyanın yaklaşık 160 ülkesinden 16 bin uluslararası öğrenciye Türkiye’de burs imkanı tanındığını dile getirdi.

Türkiye’nin yükseköğretim kurumlarında bütün Balkan ülkelerinden 10 bine yakın öğrenci bulunduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, şu anda dünya çapında, Türkiye’deki üniversitelerden mezun olmuş ve ülkelerinde son derece saygın konumlar elde etmiş yaklaşık 100 bin mezunun bulunduğunu vurguladı.

Bu konuda yapılan etkinliklerin önemine dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Türkiye’de bir araya gelen ve bugünkü gibi ortak faaliyetler düzenleyen Balkanlı gençler, eminiz ki sonraki zamanlarda da beraber daha büyük işler yapacak ve Balkan barışı ile birlikte dünya barışına da büyük katkı sağlayacaklardır.” dedi./yenibalkan/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BÜYÜKELÇİ KILIÇ’TAN TAZİYE MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom girişdeneme bonusugrandpashabet girişbahsegel giriş