a

KOSOVALI HEYET ÇALLILARDAN TARIM VE BAĞ ÜRETİMİ DESTEĞİ İSTEDİ

Kosova’nın Piriştina Üniversitesi Filoloji Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Lindita Rugova ve beraberindeki heyet, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret ederek, tarım ve bağcılık üretiminin öğretilmesi konusunda destek istedi.

Kosova’nın Piriştina Üniversitesi Filoloji Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Lindita Rugova ve beraberindeki heyet, Çal ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İş geliştirme ve yatırım amaçlı düzenlenen ziyarette Kosova heyeti, tarım ve bağcılık üretimi konusunda destek istedi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı makamında ziyaret eden heyet, Türkiye ile aralarında kardeşlik bağının olduğunu söyledi.

Yatırım yapılması konusunda destek isteyen Dekanı Prof. Dr. Lindita Rugova “İş dostluk ve kültürel işbirliği daha da artmalıdır. Çallı işadamlarının Kosova’ya bağcılık konusunda yatırım yapmaları istiyoruz. Romanya, Ukrayna, Özbekistan, Gürcistan, Rusya gibi ülkelerde çok sayıda Çallı fırın ve gıda satışı-üretimi yapan iş yerleri açtılar. Yatırım düşüncesi olan işadamlarımızı Kosova’ya yönlendireceğiz. Kosova’yı ihracatta üst olarak kullanabiliriz” dedi.

Türk öğrencileri eğitim için Priştina Üniversitesi’ne beklediklerini belirten Rugova, Kosova’da toprak ve su sıkıntısı olmadığını, yatırım için oldukça ideal bir ülke olduğunu söyledi. Rugova, “Çal, bağcılık ve tarım sektöründe oldukça gelişmiş. Tarıma ve bağ sektörüne yatırım için Kosova uygun bir yer. Kosova Eximbank’ta yatırımcılar için 700 milyon Euro para bankada duruyor. Yatırımcılar için kredi de hazır” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Kosova heyeti, Çal bağlarında üretilen üzümlerin işlendiği tesislerden incelemelerde bulundu, Apollon Lerminos Tapınağı ziyaret etti. /İHA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AŞILIŞ TÖRENİNE KATILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel