a
b
b

TÜRKİYE BURSLARI İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLADI

2018 Türkiye Bursları 2. dönem başvuruları başladı.

Başvurular 5 Şubat – 5 Mart 2018 tarihleri arasında alınacak.

2’inci Dönemde lisans ve lisansüstü başvuruları alınacak ülkeler aşağıdaki şekildedir:

ABD, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bahamalar, Belçika, Birleşik Krallık, Burundi, Çekya, Danimarka, Filipinler, Fransa, Güney Sudan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong (SAR), İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Japonya, Kanada, Kırgızistan, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macau (SAR), Malta, Mikronezya, Moldova, Monako, Myanmar, Nepal, Norveç, Pakistan, Portekiz, Porto Riko, San Marino, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna ve Vietnam.

2’inci Dönemde sadece lisansüstü başvuruları alınacak ülkeler ise aşağıdaki şekildedir:

Andora, Antigua ve Barbuda, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Belize, Benin, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Bosna-Hersek, Brunei, Bulgaristan, Burkina Faso, Cape Verde, Cezayir, Cibuti, Çad, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominika, Ekvator Ginesi, Eritre, Estonya, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Finlandiya, Fransız Guyanası, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Grenada, Guyana, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Irak, İran, İsrail, Jamaika, Kamboçya, Kamerun, Karadağ, Katar, Kazakistan, Komor Adaları, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Küba, Laos, Letonya, Liberya, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Mali, Marşal Adaları, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Palau, Polonya, romanya, Rusya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sırbistan, Sierra Leone, Slovakya, Slovenya, Somali, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tayvan, Togo, Trinidad ve Tobago, Tunus, Umman, Ürdün, Venezuela, Yemen ve Yunanistan.

(Bu ülkelerin lisans başvuruları üçüncü dönem içerisinde 16 Nisan – 27 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır).

Başvurular yalnızca www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden yapılacaktır. Adaylar, kendilerinden istenilen bilgi ve belgeleri başvuru sistemine girip/yükleyip başvuru yapacaklardır.

Elden veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurularla ilgili yetkilendirilmiş kişi ya da kurumlar var mı?

Türkiye Bursları başvurularıyla ilgili yetkilendirilmiş hiçbir kurum veya kişi bulunmamaktadır. Adayların başvurularını bizzat www.turkiyeburslari.gov.tr adresine yapmaları gerekmektedir. Adayların, başvuru sistemindeki talimat ve uyarıları dikkatlice okumaları önemle tavsiye edilmektedir.

Başvurularda bir yaş sınırlaması var mı?

Başvuracak adaylar lisans için 21, yüksek lisans için 30, doktora için 35 yaşından büyük olmamalıdır.

Başvuru yapabilmek için mezun olmak şart mıdır?

Türkiye Bursları’na başvuracak adaylar, eğitim gördükleri eğitim kurumundan mezun ya da içinde bulunulan akademik yılın sonunda mezun olabilecek durumda olmalıdırlar.

Başvuruda ibraz edilmesi zorunlu belgeler var mıdır?

Başvuru sisteminde, tercih edilebilecek üniversite ve bölümlerin SAT, TOEFL, DELF, YDS vb. şartlarının sağlanması gerekli olup istenilen belgelere sahip olmayan adayların başvuruları değerlendirilemeyecektir.

Başvuruların değerlendirilmesi ne şekilde olacak?

Başvuruların değerlendirilmesinde, adayların başvuru kriterlerine uygunlukları ve akademik ve sosyal başarıları gibi hususlar göz önünde bulundurulacaktır.

Adaylar istedikleri herhangi bir bölümü tercih edebilir mi?

Adayların tercih edebilecekleri üniversite ve bölümler, başvuru sisteminde eğitim altyapılarına göre otomatik olarak karşılarına gelecek olup başvuru sisteminde bulunmayan üniversite ve bölümler dışında bir üniversite ve bölüm tercihi yapılamayacaktır.

Detaylı bilgi almak için hangi iletişim kanallarını kullanabilirim?

Türkiye Bursları ve başvurular hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için www.turkiyeburslari.gov.tr internet adresimizi ziyaret edebilir, 0 850 455 0 982 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir veya info@turkiyeburslari.gov.tr e-posta adresine ileti gönderebilirsiniz.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SELÇUKLU BELEDİYESİNDEN PRİŞTİNE’YE ANLAMLI YATIRIM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş