a

TÜRK ASKERİNE YAPILAN DUA KOSOVA MEDYASININ GÖZÜNE BATTI

Prizren’de, geçen gün Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için edilen dualar, Kosova’da bazı medyaların gözüne battı.

Olaydan hoşlanmayan bazı medyalar, Prizren “Sinan Paşa” Camii’nde, Afrin’deki harekatın başarılı olması için Fetih Suresi’nin okunmasını  ve yapılan duaları, “Türkiye’nin Kürtlere karşı  zaferi için  dua” programı olarak nitelendirdi.

KTV televizyon kanalı  görüntülü haberinde, İslam Birliği temsilcileri , imamlar, Türk askerleri, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi ve diğer davetlilerin katılımıyla, İslam Birliği ve Türkiye Diyanet İşleri tarafından örgütlendiği belirtildi.

Türkiye Silahlı Kyuvvetleri’nin Suriye’deki Kürtlere karşı savaşın zaferi için dua edildiği kaydedilen haberde, televizyon ekibine, Sinan Paşa Camii’nde görüntü alınmasına müsade edilmediği, cami imamının camide olmadığı, Prizren İslam Birliği yetkililerinin  dualar hakkında konuşmak istemediğine dikkat çekildi.

Tıpkı Batı medyasının kalemiyle hazırlanan görüntülü haberde, Kosova İslam Birliği’nin de Prizren’de Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için edilen dualar hakkında  sessiz kalması, Kosova Baş İmamı Sabri Bajgora ve bu kurumum Sözcüsü Ahmet Sadriu’nun, dua programının Kosova İslam Birliği’nin izniyle yapılıp yapılmadığı sorusunu cevapsız bırakmaları eleştirildi.

Haberde, Kosova Hükümeti’nin duaları yorumlamadığı kaydedildi.

Haberde, asıl, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin  kuzeyinde YPG, IŞİD gibi terör örgütlerine karşı  hareket başlattığını, YPG’nin terör örgütü olduğu konusunda bir tek söz bile edilmemesi  göze batıyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“TÜRKİYE KOSOVA’NIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEK”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş