a

MİLLETVEKİLLERİ, GİLAN ŞUBESİNE KARŞI CEPHE ALMIŞ DURUMDA

Bir yıllık çalışmalarını inceleyen KDTP Gilan-Doburçan Şubesi, 2017 yılında yapılan seçimlerde Şube’nin üstün başarı göstermesine rağmen, en başarılı olan ikinci şubeye Bakan yardımcılığı verilmesi kararına saygı gösterilmediği, bunun  nedeninin iki milletvekillinin şantaj yapması ve KDTP Gilan-Doburçan Şubesi’ne karşı cephe almasından kaynaklandığı vurgulandı.

KDTP Gilan-Doburçan Şubesi tarafından  basına dağıtılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“KDTP Gilan-Doburçan şubesi, yönetim kurulu toplantısında bir yıllık raporun incelenmesi yapıldı.Toplantıda bütün Yönetim Kurulu  üyeleri tarafından en büyük başarının 2017 yılı olduğu  oybirliğiyle onaylandı. Parlamento ve Belediye seçimleri aynı yılda yapılmasına ve çok yakın yakına olmasına rağmen  KDTP Gilan – Doburçan şubesindeki büyük oy artışını da gözler önüne serdi. Parlamento seçimlerinde 527 oyumuz varken son seçimlerde 797 oya ulaşarak,  250 oy  artışı göstererek başarıyı kanıtlamış olduk. Belediye seçimlerinde ise, 676 oydan 827 oya ulaşarak 151 oy arttırmış olduk. KDTP Gilan-Doburçan şübesi, Gilan Belediyesi Meclisinde üçüncü kez üst üste temsilciliğini yapmaya hak kazanmıştır, ki diğer şubelerimize nazaran başarılı bir seçim geçirmiştir. Parti Başkanımız sayın Prof. Dr. Kadir Hüseyin seçimlerde en çok oy almasına rağmen  üçüncü kez Gilan Belediye meclisinden  istifasını vererek yerine ondan sonra gelen  en çok oy alan adayın geçeceğini ve verilecek olan diğer yerlerin de sırayla doldurulacağı kararı alındı. Bu vesileyle Prizren ve Mamuşa  şubelerimizi de yakalamış oldukları başarılardan dolayı tebrik ederiz.

Diğer yandan Parlamento seçimlerinden önce yapılan KDTP partimizin Merkez Yönetim Kurulu toplantımızda alınan karara göre ‘’Parlamento seçimlerinde en çok oy alan başarı gösteren ikinci şube Bakan yardımcılığı ile görevlendirilecektir ‘’ kararı hala gerçekleşmemiştir. Bunun nedeni KDTP’nin iki milletvekilinin şantaj yapmasıdır. Bu şubeye karşı alınmış bir cephedir. Bunun nedeni Gilan ve Doburçan’da iki milletvekilinin 10 oy almalarıyla  patlak verdi ve şantaj gibi sorunlar üretmeye başlamışlardır. Oylama kapalı ve aday seçimi isteğe bağlı olduğundan, halkımızın parti olarak KDTP’ye  oy verilmesinden şube olarak minnettarız, adaylar arasındaki yarışı kişiselleştirilmeden olaysız biterken KDTP Gilan- Doburçan şubesine duyulan bu öfke Bakanlık atamasını askıya almıştır. Şube olarak tek sorunumuz iki milletvekilinin şantajları yüzündendir. Parti çıkarlarına değil kişisel menfaatlere önem verildiği apaçık ortadadır.Bunun yanı sıra bilip bilmeden başkanımızı değerlendirmeye çalışıyorlar. Başkanımız Belediye seçimlerinde üçüncü kez kazanmayı başarmışken, parlamento seçimlerinde toplam 1700’den fazla oy alarak, diğer şubelerden 1000 oy almayı başarmıştır. Gilan dışında diğer şehirlerden alınan 1000 oyu Prizren dışında  alamayan milletvekillerimiz  başarıyı  değerlendiremez ,başkanımızın başarısını ancak halkımız değerlendirebilir ki bu da ortada ,anlayanlara. Önerimiz başarı gösteren şubelere çamur atmaları  yerine diğer başarı göstermeyen şubeler ile ilgilenip oradaki oy kaybımızı araştırıp çözüm üretmeleridir.

Kosova Demokratik Türk Partisi himayesi altında seçilmiş kişiler, KDTP’de alınan kararlara saygı duymalı , olayları şantajla, manipülasyon ile ve bir çok yalanla, partiyi ele geçirmeye çalışmak değil, parti meclisinde oturup tartışmak ve çözüm üretmek yakışır.  Buna dayanarak Gilan-Doburçan şubesi yönetim kurulunda alınan kararlar:

  1. KDTP Başkanı Mahir Yağcılar’ın, her iki milletvekilini disiplin kuruluna sevk etmesi,
  2. Gilan-Doburçan Şubesi olarak bundan sonra yapılacak olan merkez yönetim kurulu toplantılarına ve başkanlık kuruluna katılımımız, toplantılarda yer alıp yada yer almayacağımız gözden geçirilecek ,
  3. KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar’ın Bakanlık görevinden istifasının verilmesi, partinin çıkarlarını göz önünde bulundurarak nihayi dengeyi sağlayamadığından, Partide alınan kararları uygulayamadığından dolayı, bu olayların partiye daha fazla zarar vermeden sonuçladırılması…….kararları istenilmiştir.

Gilan-Doburçan Şubesinin yayınladığı bu bildiri tüzüğe dayanılarak yapılmıştır.Halkımızın ,parti sevdalılarımızın Şubemize vermiş oldukları desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunar herkeze  sağlıklı, başarılı ve bereketli bir yıl olmasını dileriz.”

 

 

 

 

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

VESELİ’DEN GERİ ADIM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş