a

ÜLKEMİN İNSANI

Umutsuzluk besleyen insanlar vardır. Bir de kötümserlikten bir türlü kurtulamayanlar.

Şükürler olsun Kosova insanı böyle değildir. İtiraf etmeliyim. Bayılıyorum ülke insanımın  umut dolu bakışlarına.. Cesaret verici  iyimserliğine. Umut dolu, iyimserlikle bakan insanlarla doludur Kosova.

Hele yeni yıl gibi coşkulu bir sebep varsa, Kosova insanı yaşamın her boyutunun aydınlık yanını görür. Zaten umut ve iyimserlik aslında yaşama derinlik ve zenginlik katan son derece önemli bir boyut değil midir?

Kosova insanının sıkıntı ve zorluklar karşısında tek bir cevabı vardır: “her şey iyi olacak”.

Zira, bayramlarda, yılbaşı kutlamalarında, ülkemin insanı, kendisini iyi hisseder, mutlu hisseder. Bu duygu, yılbaşı söz konusu olunca, günler öncesinde başlar, günler sonrasında da devam eder.

Çünkü, sorunlarla  canını sıkmaz. Yakın geçmişteki zorluklar üzerinde durmayı da pek sevmez ülkemin insanı.

-6 ay süren seçimlerle  ilgili gelişmelerden yorgun düşmüş;

-hükümetin kurulması bin bir zorlukla başarılmış;

-işsizlik oranı yüzde 40’larda seyretmeye devam etmiş;

-yolsuzlukların bir türlü sonu gelmemiş;

– hukuk üstünlüğü sağlanmamış;

-geçim sıkıntısı çekenlerin sayısı azalmamış;

– vize muafiyeti süreci yılan hikayesine dönmüş;

Ne gezer…Bu sıkıntılar, Kosova insanının asla ve asla keyfini bozmaz, hele 2017’yi uğurlar, 2018’i karşılarken.

Umutlu  ve iyimser olmanın, gerçekçiliği kör ettiğini düşünmez Kosova insanı. İyimserliğin,  gerçekleri görmekte en büyük engel olduğunu da kabul etmez. Umut ve iyimserliğin yanılgıya götürdüğünü de zannetmez. Başarıya giden yolda umudun , zekadan daha önemli olduğunu savunur Kosova insanı. Hiçbir zaman da umuttan umudunu kesmez. Ünlü Alman edebiyatçı, politikacı, ressam ve doğabilimci Goethe de, “en uzun yolculuklar bir adımla başlar. Güzel yarınlara ulaşmak için önce umut etmek gerekmiyor mu?, der.

Ülkemin insanı,  umut ve iyimserliğin , yaşamın sigortası olduğunu kabul eder.  Hayallerim , özlemlerin  hep umut tarlası üzerinde yeşerdiğine inanır.

Herkese 2018’in de umutların hiç azalmadığı, iyimserliğin hiç eksilmediği bir yıl olması dilekleriyle…

P.S. Dünyaca ünlü araştırma kuruluşu  Gallup İntermational  tarafından dünyada son olarak yapılan ve bir kaç gün önce açıklanan raporda, Kosova dünyanın en iyimser 10 ülkesi arasında ön sıralarda yer aldı.

Ercan Kasap

31.12.2017

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA TÜRK YAZARLAR DERNEĞİ ZEYNEL BEKSAÇ’LA YOLA DEVAM DEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş