a
b
b

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNDE UD, BAĞLAMA VE ÇİFTELİYA BULUŞTU

Farklı kültür ve sanat etkinlikleri  yanı sıra düzenlediği kurslarla halkın yoğun ilgisini toplayan Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi’nde , yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde Ud, Bağlama ve Çifteliya kurslarına katılan kursiyerlere katılım sertifikası verildi.

Geniş katılımlı sertifa töreninde sertifikalarını alan kursiyeler, kurs süresince öğrendiklerini büyük bir performansla sergiledi.

Ud, bağlama ve çifteliyanın buluştuğu gecede, kursiyerler hünerlerini sergileyerek, davetlilerin alkışını topladı.

İlir Bërveniku ile Fatmir Makolli’nin yönetiminde ud, bağlama ve çifteliya grupları, katılımcılara ayrı ayrı program düzenledi. Türk ve Arnavut ortak kültürel değerlerinin harmanlandığı etkinliğe, Türk ve Arnavut müziğinin en seçkin eserleri damgasını vurdu. Türk ve Arnavut enstrümanları ile çalınan ünlü Çanakkale Türküsü, en fazla alkış aldı.

Programda,  ud, bağlama ve çiftelia öğrencilerinin  müzik performanslarının yanı sıra, geceye misafir olarak katılan “Mitroviça Andon Zako Çajupi” ilköğretim okulu öğrencileri şiir ve Poduyeva “ Mirela” Gitar okulu öğrencileri de, gitar eşliğinde müzik dinletisi yaparak dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sertifika töreninin sonunda Kosovaport’a konuşan Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk  Merkezi Müdürü Mehmet Ülker, “Yunus Emre ailesi olarak bulunduğumuz ülke ile Türkiye arasında dostluk köprüleri kurmayı amaç edinen kurumuz.Biz sadece kendi enstrümanlarımız, kültürümüz ve sanatlarımızla değil, bulunduğumuz toplumun ortak değerleri ile hareket etmekteyiz. Dolayisiyle bu sene biz devam eden ud ve bağlama kurslarına, çifteliya kursunu da ekledik. Bu gece de, iki ülke arasındaki kardeşliği pekiştiren Türkçe ve Arnuvatça türkülerin ortaklaşa icra edildiği müzik programlarıyla kapanış sertifika törenini düzenledik” ifadelerini kullandı.

Kosovaport okuyucularının yeni yılını kutlayan  Mehmet Ülker, 2017 yılında 67  başlıkta faaliyet icra ettiklerini, 2018 yılında bu faaliyetlerin Priştine, Prizren ve İpek merkezlerinde  artarak devam edeceğini vurguladı. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

THAÇİ – HARADİNAJ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom girişdeneme bonusugrandpashabet girişbahsegel girişcasibom