a

TÜRK ÇOCUKLARI İÇİN “ŞİRİNLER ŞENLİĞİ” DÜZENLENDİ

Kosova’nın Sesi Sivil Toplum Örgütü, Priştine Elena Gjika İlköğretim Okulu Türk öğrencileri için Şirinler Şenliği düzenledi.

Çocuklara özgüven aşılamak, günerlerini ortaya çıkarmak, böylelikle çocukları sanata ve müziğe teşvik etmek amacıyla,  Kosova’nın Sesi Sivil Toplum Örgütü,  Elena Gjika İlköğretim Okulu öğretmenleriyle birlikte etkinlik düzenlediler.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikte, sahne çocuklara bırakılırken, onlar için hazırlanan sürprilerle doyasıya eğlenme fırsatı buldular.

Program öncesi bir konuşma yapan Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder, “İlir ve Sevim Bırvenik’e çocuklarımızın  hünerlerini sergileme fırsatı verdikleri için çok teşekkür ederim. Yunus Emre Enstitüsü’nün Kosova halkına kapılarını açtığı ve sürekli her etkinlikte yardımcı olduğu için de ayrıca teşekkür ederim. İlir ve Sevim Priştine’de önce kadınlar korosunu şimdi de yetenekli küçük müzisiyenleri keşfederek Priştine’deki kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürüyorlar. Canlanmak ve çalışmalarımızı halkımıza göstermek için bu tür etkinliklerin daha fazla yapılması gerekiyor. İlir ile Sevim Bırvenik’e Priştine’deki kültür ve eğitim alanındaki bu tür çalışmalarına daima destek sunacağız” dedi.

Miniklerin adeta büyüklere taş çıkarttığı mini konserde, Kayra Keçi’nin flütle icra ettiği müzik parçasının ardından, arkadaşları Hediye Sülçevsi, Elif Kurteş yine flüt ile “ La dansa dei pagliacci” eserini icra ettiler.

Arda Keçi violençelo ile “Noel” şarkısını icra ederken, İrem Kursan gitar ile mini bir konser sundu. Ege Süleyman yine Gitarda yetenekli parmaklariyla “Red&Orange” ve ardından, ”Mery haf a little Lamb” şarkısını çaldı.

Etkinlikte ayrıca, Eris Karabeg ‘’ Benim Adım Öğretmen’’, Melisa Halaç “Dostluk”, Alara Ömer “İzmir Marşı” ve Elif ilr Esma İbrahim “Bilmece Anne” şarkıların söylediler.

Etkinliğin ardınan çocuklar kendileri için getirilen palyaço ile doyasıya eğlenme fırsatı buldular./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DIŞİŞLERİ BAKANI PACOLLİ’NİN SLOVENYA TEMASLARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş