a

MECLİS’TE BECHTEL&ENKA TARTIŞMASI

Meclis Genel Kurul çalışmalarına bugün, Başbakan Haradinaj’ın kuzeye yatırım imkanları ile Bechtel&Enka için ek bütçe ayrılması tartışmaları damga vurdu.
Meclisin Genel Kurul oturumunda söz alan Başbakan Ramush Haradinaj, ülkede her alanda yatırımlar için bütçeler ayrılacağını belirtirken, bunun Kosova’nın kuzeyi için de geçerli olacağını dile getirdi. Ancak, Başbakanın açıklamalarında muhalefetten tepki gecikmedi. LDK Milletvekili Avdullah Hoti, “bütçeden öngörülmeyen durumlar için harcama yapılması normaldir. Fakat, Kuzey için harcamalar gibi söz konusu durumla orantılı olmayan adımlar kanun dışıdır” dedi.
Meclis oturumunda tarışmalara yol açan bir diğer konu ise, Priştine-Elezhan otoyolunun yapımının uzaması nedeniyle Bechtel&Enka şirketine 63 Milyon Euro ek bütçe sağlanması oldu. Altyapı Bakanı Pal Lekaj, “Bechtel&Enka şirketine 63 Milyon Euro ek bütçe sağlanması bir önceki hükümetin ihmalidir” derken, eski Altyapı Bakanı Lutfi Zharku, bir önceki Hükümetin söz konusu şirkete 14.78 milyon Euro ayırırken bu rakamın neden 63 milyon Euro’ya çıktığı konusunda ayrıntılı açıklama istedi. Bakan Lekaj ise, bir önceki hükümetin şirkete karşı sorumluluklarını yerine getirmemesinden dolayı böyle bir ödeme yapılması gerektiğini kaydetti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA, FETÖ ŞÜPHELİSİNİ TÜRKİYE’YE İADE ETMEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel