a

THP GENEL BAŞKANLIĞINA ENES İBRAHİM SEÇİLDİ

Türk Hareket Partisi (THP) bugün başkent Üsküp’te düzenlediği 3’üncü olağan parti kongresinde parti meclisini ve yeni genel başkanını seçti. Kongrede yapılan açık oylamada delegelerin tamamının oyuyla parti genel başkanlığına Enes İbrahim Seçildi.
THP’nin düzenlediği 3’üncü olağan parti kongresine T.C. eski bakanı ve AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, THP koalisyon ortakları parti liderler ve THP üye ve sempatizanları katıldı.
Makedonya ve Türkiye’nin milli marşlarının okunmasının ardından İçişleri Bakanı ve SDSM Asbaşkanı Oliver Spasovski, yaptığı selamlama konuşmasında bu kongrenin Makedonya ve Türkiye arasında bir dostluk simgesi olduğunu ifade etti.
T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara yaptığı konuşmada bu kongrenin tüm Makedonya Türklerine hayırlı olmasını temenni etti.
T.C. eski bakanı ve AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Mehdi Eker, kendisini buraya katılmak üzere görevlendiren Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirtti.
Selamlama konuşmalarının ardından kuruluşlundan bugün kadar partinin genel başkanlığını yapan Adnan Kahil, parti olarak yapılan çalışmalardan söz etti. Kahil, başkanlığını bıraktığını fakat partiden ayrılmadığını çalışmalarına üye olarak devam edeceğini söyledi. Kahil işbirliğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’ya teşekkürlerini iletti.

‘Artık Makedonya Türkleri Fikir Birliğine Ulaşacaktır’

THP Genel Başkanlığına seçilen Enes İbrahim yaptığı konuşmada, “Vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Vermiş olduğunuz destek benim için önemlidir. Verdiğiniz bu desteği suiistimal etmeyeceğime dair huzurlarınızda söz veriyorum. Artık Makedonya Türkleri fikir birliğine ulaşacaktır. Artık Makedonya Türkleri ortak noktalarda ortak hareket edecektir” dedi.
Gençlerin yolunu açtığı için Adnan Kahil’e teşekkür eden İbrahim, kendisini partinin Onursal Başkanı ilan ettiklerini duyurdu.

THP Merkez Meclisine ise şu isimler seçildi:

Enes İbrahim, Erkan Mahmut, İsa Feyzullah, Arif Miftar, Celal Kain, Sibel Kahil, Erol Ruşid, Beyadin Nebi, Akkan Mahmut, Taner Hacimustafa, Suzana Ahmeti, Ervin Seyfullah, Cenk Ayvaz, Mahmut Halim, Esin Zekir, Deniz Selim, Menfi İlyas, Bahri İsmail, Bülent Kamber, Gafur Kamber, Cevat Azemovski, Emir İseyinovski, Amdiya Emin, Agim Seydo, Semir Veysel, İbrahim Telak, Veysel Derviş, Maksud Ali, Cabir Doko, İlhan Rahman, Elvin Hasan, Yaşar Süleyman, Necdet Zülal, Engin Bahtiyar, Nevaip İsmail, Nevaip Süleyman, Bayram Yusuf Süleyman İdriz, Smail Mustafa, Aluş Ahmet, Kazım Mustafa, Erdoğan Ali, Miftar Rustemov, Rıdvan Süşeyman, Ersan Fetikov./yenibalkan/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

19 BELEDİYEDE İKİNCİ TUR SONUÇLARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş