a
b
b

TÜRKÇEM 204.SAYISIYLA OKURLARA MERHABA DEDİ

Balkanlarda anadili zevkini beraber yaşatalım sloganıyla yola koyulan ve Ocak 2018’de 20. yılına merhaba diyecek olan Türkçem dergisi, 204. sayısıyla okurla buluştu.

Ölümünün 40.yıldönümü nedeniyle ünlü dilci, Türkolog, yazar ve çevirmenimiz Süreyya Yusuf,  Kosova Türk Yazarlar Derneği, Gerçek Kültür Sanat Spor Derneği ve Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa  girişimiyle zengin içerikli bir etkinlikle anıldı.  Haber derginin ikinci sayfasında yer alıyor.

Kosova’daki TMV Okullarında İlk Ders Zili Çaldı adlı haberi üçüncü sayfada okuyabilirsiniz.

Bu sayıda öyküleriyle: Hasan Mercan, Necati Zekeriya, Leyla Işık, Harika Ufuk, Enver Baki, Alaettin Tahir yer alırken,  şiirleriyle 6.sayfada Zeynel Beksaç’ın çevirisiyle:Abdullah Sidran, Oskar Daviço, Vasko Popa, Vuk Krnyeviç, İzet Sarayliç’i okuma fırsatını bulacaksınız.

Ayrıca Ümit Öztürk ve Harika Ufuk da bu sayıda birer şiirle yer alıyorlar.

Beğeniyle okuyacağınız bir yazı da merhum Süreyya Yusuf’un kaleminden: “Orhan Kemal’le İlk Görüşmem.”

Kerkük Mektubu köşesinde  Mehmet Haşim Salihi “Okulda Aldığım İlk ders: Türkçe Konuşmak Yasaktır!” diyor.

Elif Yavaş bu kez “Yazı Dünyamız” adlı yazıyla Türkçem dergisinin 204.sayısına konuk oluyor.Yusuf Tunçbilek “Karaçay –MalkarTürkleri ve 2 Kasım 1943 Sürgünü”nü konu ediniyor yazısında. Sürükleyici bir anlatım…Mutlaka okuyun…

Leyla Şerif Emin “Üsküp’ten Türkçe Yağmurları” köşesinde  “Türkiye’ye Açık Mektup” konulu yazısıyla yer alıyor.

Arka kapakta Canan Özer beğeniyle okuyacağınızı umduğumuz en yeni şiirlerinden biri olan “Türkçe”yle konuk oluyor bu sayıya..

Orta sayfalarda Aysu Çakır ve  Rialda ile İlda Muhoviç’ten  şiirler yer alıyor…

Yeni bir sayıda daha buluşana dek, sağlıklı, huzur ve esenlik içinde kalın, yüzünüzden gülüş hiç eksilmesin./Z.Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HAFTA İÇİ HAVA DURUMU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş