a

TİKA’DAN BİTKİSEL ÇAY ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, “Dardanya Kartalları” adlı sivil toplum kuruluşuna bağışlanan bitkisel çay üretim makineleriyle üretilen ürünler, başkent Priştine’deki bir meydanda kurulan stantta tanıtıldı.

TİKA, Kosovalı kadınların ekonomiye katılımlarının teşvik edilmesi ve aile ekonomilerinin desteklenmesi projesi kapsamında, başkent Priştine’nin yakınlarında bulunan Kishnica köyünde faaliyet gösteren “Dardanya Kartalları” kuruluşuna, bitkisel çay üretiminde kullanılan üç çiçek biçme ve bir çiçek kurutma makinesi bağışladı.

“Dardanya Kartalları” kuruluşuna üye kadın üreticiler, TİKA’nın bağışladığı makineler ile ürettikleri bitkisel çayları başkent Priştine’deki meydanda tanıttı.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran, kadın üreticilerin ürünlerinin tanıtıldığı standı ziyaret etti.

Büyükelçi Kılıç, buradaki konuşmasında kuruluş çerçevesinde kadın girişimcilerin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu kadınların kendi gücü ve yaratıcılıklarıyla ülkelerinin ekonomilerine destek olduklarını kaydetti.

Kadın kuruluşlarını desteklemeye devam edeceğine, bunun ise kendisi ve Türkiye’nin önceliklerinden biri olduğuna işaret eden Kılıç, “Her şeyin başı bir hayal kurmaktır. Bence hayal kurarak başlamışlar. Hayal kurmuşlar, pozitif düşünmüşler. Projelerine yönelik heyecan duymuşlar. ve o proje de bugün gerçekleşiyor. TİKA da buna yardımcı olmuş, destek olmuş. Çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir projenin açılışı var bugün.” dedi.

“Dardanya Kartalları” Müdürü Havuşe Bunyaku da kuruluşları için bugünün büyük bir gün olduğunu söyledi.

Birkaç ay önce TİKA’ya bazı makine talebinde bulunduklarını, TİKA’nın da bu talebe hemen geridönüş yaptığını ifade eden Bunyaku, “Proje, TİKA Koordinatörü ve personeli tarafından kapsamlı incelendi ve talep ettiğimiz makine sayısı ikiye katlandı çünkü ihtiyaçlarımızın büyük olduğunu gördüler.” diye konuştu.

18 yıldır faaliyet gösteren bu kuruluş için söz konusu projenin şimdiye kadar en büyük proje olduğunun altını çizen Bunyaku, proje kapsamında bitkisel çay üretimi ile uğraşan 15 kadının bulunduğunu belirtti.

Bunyaku, Büyükelçi Kılıç ve TİKA’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PACOLLİ, TÜRKİYE BAŞBAKANI YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş