a

KOSOVA- TÜRKİYE DOSTLUK PARKININ AÇILIŞI YAPILDI

Priştine halkının hizmetindeki dört park alanından biri olan ve halk tarafından sürekli ziyaret edilen şehir parkı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarıldı. Onarım çalışmaları kapsamında parkın oyun alanının çevre düzenlemesi ve sosyal donatıların yenilenmesi çalışmaları sona erdi. Priştineli çocukları sevindiren parkın açılışı bugün gerçekleştirildi.
Açılış, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Türkiye’nin Ptiştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, TİKA Kosova Kordinatörü Hasan Burak Ceran ve çok sayıda yetkilinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Priştine Belediyesi ile TİKA arasında bu yıl gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında parklara yapılabilecek çalışmalara öncelik verildi ve Priştine şehir parkında çocuklara yönelik şartların iyileştirilmesi amacıyla çalışmalar başlatımıştı.

Projenin tamamlanmasıyla Başkent Priştine’ye en çok da çocukları sevindiren ve engelli çocukların da yararlanabileceği bir oyun parkı kazandırıldı.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Büyükelçi Kılıç, “Park çok güzel, yapılan düzenlemeyle farklı bir hava kazanmış. Ancak parkın isminin Kosova Türkiye Dostluk Parkı olması çok daha güzel. Bu projenin, Kosova ve Türkiye halkları arasındaki sarsılmaz dostluğu pekiştireceğine ve bizim ebedi dostluğumuz için kalıcı bir sembol olacağına inanıyorum. Bizler Türkiye olarak dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de siz Kosovalı dostlarımızın her alanda yanında olmaya devam edeceğiz” dedi
Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti de Türkiye ve bu çerçevede TİKA’ya  gerçekleştirilen proje için teşekkür ederek, “Priştine’de ilk kez gerçekleştirilen bu proje ile engelli çocuklara da oyun imkanı sağlanması bizler açısından çok önemli. Şu anda burada bu kadar çok cocğun bulunması bu projenin çocuklar ve halk açısından ne kadar anlanmlı olduğunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Yürütülen çalışmalar ile hem oyun ekipmanları yenilendi hem de çevre düzenlemesi yapılarak, şehir parkı yeni bir görüntüye kavuştu.
Engelli çocukların da kullanabileceği üç oyun alanı yanı sıra yenilenen basketbol sahısında ilk atışları Belediye Başkanı Ahmeti ve diğer yetkililer  gerçekleştirdi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KIZAMIK TEDAVİSİ GÖREN HASTALARI ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibombahsegeljojobet girişHOLİGANBETjojobetParents In Collegecasibom girişcasibom giriscasibom