a

ARINÇ: “KOSOVA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ”

basın toplantısı

arınç-ternava

arınç-thaçi

basın toplantısı

T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kosova’nın toprak bütünlüğünün Türkiye için çok önemli olduğunu kaydetti.

Kosova ziyaretinin ikinci gününde T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kosova Başbakan Yardımcısı Hajredin Kuçi ile Priştine’de biraraya geldi.Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Türkiye ve Kosova Hükümetleri arasında ilişkilerin her bakımdan mükemmel olduğunu belirtti.”Biz Kosova’nın tanınması konusunda  büyük bir gayret sarfediyoruz. Kosova’nın toprak bütünlüğü Türkiye için çok önemlidir.Huzur ve güvenliği ,ekonomik kalkınması vefevkalade önemlidir” şeklinde konuşan T.C.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Kosova’nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla birleşmesi, biraraya gelmesi ve ilişki kurmasının çok önemli olduğunu kaydetti.Kosova’nın ekonomik kalkınmasında Türk mütehaitleri ve  işadamlarının önemli bir rolü olduğunu,otoyol, havaalanları ve diğer sektörlerde iyi bir noktada olduklarına işaret eden Arınç,Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyük başarı  gösterdiğini,dolayısiyle mütehaitlik hizmetlerinde, dış yatırımlarda Türkiye’nin çok güçlü bir noktaya geldiğini belirtti.Bu birikimlerini Kosova’ya aktarmayı istediklerini  kaydeden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “ Türkiye hem kendi bölgesindeki sorunlarla ülkelerin içinde bulunduğu konularla, hemde Balkan ülkeleriyle işbirliğini en üst düzeye çıkarmak istiyor.İşbirliğimiz artarak devam ediyor” ifadesini kullandı.

Kosova’nın Kuzeyi’ndeki gelişmeler ve Kosova’nın bölünmek istenmesi  temayülleriyle ilgili bir soruyu  yanıtlayan T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “konuşmamın içerisinde Kosova’nın toprak bütünlüğünün olmaszsa olmaz bir kural olduğunu söylemiştim.Kosova’nın bölünmesinden kimse söz edemez , etmemeli.Kosova bağımsız bir devlettir. Egemenlik sahibidir.Kuzeyde yaşanan olaylar, en az sizin kadar bizi de endişelendiriyor ve üzüyor.Oradaki olaylar sırasında bir polis operasyon sırasında vefat etti, bundan dolayı sayın başbakan yardımcısına üzüntümü ve başsağlığı dileklerimi ilettim.Bu ve buna benzer sorunların diyalogla çözümlenmesi gerektiğini düşünüyoruz .Bu konudaki çabaları destekleiyoruz” dedi.

Kosova Başbakan Yardımcısı Hajredin Kuçi de Kosova’ya her alanda verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini ifade etti. İki ülke arasında tüm alanlarda var olan ilişiki ve işbirliğin başarıyla geliştiğini belirten Kuçi, ilişkilerin daha ileriye taşınacağına inandığını söyledi.

T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç temasları çerçevesinde Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava ile de görüştü. Temaslarının sonunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ile biraraya geldi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

ARINÇ SULTAN MURAT’I ANMA TÖRENİNE KATILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel