a

BEREKET KONVOYU’NA KOSOVALILARDAN YOĞUN İLGİ

bereket konvoyu

Bayrampaşa Belediyesinin organizasyonuyla yola çıkan “Bereket Konvoyu”, bu yıl Balkanlar’da 7 ülke ve 20 şehri geziyor. Bosna Hersek’teki iftarın ardından “Kardeşlik sınır tanımaz” sloganıyla Kosova’ya gelen konvoy, dün yüzlerce kişinin katılımıyla iftar düzenledi.

Prizren’in Akdere kıyısındaki Şadırvan merkezine kurulan iftara; Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Bayrampaşa Belediyesi Başkanı Atilla Aydıner, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar yanı sıra 750’nin üzerinde Kosovalı Türk, Arnavut, Boşnak ve Rom vatandaşı katıldı.

İftara katılan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, yüzlerce Kosovalı’yla bir arada iftarını açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye ile Kosova arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının Ramazan ayında da yoğunlaştığını söyleyen Ozan, Kosova’nın neredeyse bütün belediyelerinde Türkiye’den gelen vakıflar ve Türk askerinin iftar verdiğini söyledi.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Bayrampaşa Belediyesi’nin 7 yıldır düzenlediği bu geleneğin her yıl daha da görkemli hale geldiğini söyledi.

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan ise ‘Osmanlı’dan günümüze yaşatılmakta olan değerlerimize bu tur organizasyonlar sayesinde değerlerimize değer katmaktadır’ ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa Belediyesi Başkanı Atilla Aydıner de, 7 yıldır Balkanlarda düzenledikleri geleneği bundan sonrada devam edeceğini vurguladı.

Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferra Şinik te, ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ adı altında Kosova’da bulunan Bayrampaşa Belediyesi’ne bu tür organizasyonlarından dolayı teşekkür etti.

Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Fikrim Damka da, “Bu tür faaliyetlerin Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da arttığının bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Kosovalı Şükriye Namleci de, Bayrampaşa Belediyesi’ne teşekkür ederek Türkiye’deki bütün Müslüman aleminin Ramazan aylarını kutladı.

Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği Başkanı Birsen Gota da, Bayrampaşa Belediyesi’nin verdiği bu tür sofralara Türk, Arnavut, Boşnak ve Romların bir arada iç içe olduğunu ve aynı ekmeği paylaştıklarını söyledi.

Kosovalı Türkan Volkan’da Türkiye Cumhuriyeti’ne desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

KOSOVALILAR EBRU VE EL YAZMA SANATINA HAYRAN KALDI

İftar Öncesi Bayrampaşa Belediyesi’yle Kosovaya gelen ebru sanatçısı Eray Atay’ın ebru sanatı gösterisine Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi.

Kosova’da Kosovalılara ebru sanatını göstermekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Atay, Kosovalıların ilk defa ebru sanatıyla karşılaşmalarından dolayı kendisini mutlu ettiğini söyledi. El yazma sanatçısı Rıdvan Özalp’ta çok mutlu olduğunu ve Kosovalıların yoğun ilgisinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

750 KİŞİ BİR ARADA İFTAR AÇTI

750’den fazla kişinin aklın ettiği Şadırvan’daki iftara annesiyle birlikte 3 aylık Ayşe bebekte gelmişti. Sinan Paşa Camisinde ezanın okunmasıyla iftarlarını açan Kosovalılar, birlike ve beraberlik için dua ettiler.

SEMA GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

İftar sonrası Şadırvan merkezinde Bayrampaşa  Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu’nun konserine Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi. Tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi büyük ilgi gördü.

Balkanlar’da 7 ülke ve 20 şehri gezecek olan ‘Bereket Konvoyuö, Kosova’daki iftarın ardından Arnavutluk oradan da Karadağ’a geçecek.

SİZLER GERÇEK KARDEŞSİNİZ

Konser sonrası bir konuşma yapan Prizren Belediyesi Başkanı Yardımcısı Orhan Lopar, ‘Eskiden kardeş dediğimiz bazı insanlar vardı. Onlar bizim kardeşlerimiz değildi. Asıl kardeşlerimiz sizlersinizö şeklinde konuştu. Lopar daha sonra Bayrampaşa Belediyesi Başkanı Atilla Aydıner’e Prizren işlemeli bakır tablo hediye etti./E. Tabak/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

MECLİS 24 SAAT İÇİNDE TOPLANABİLİR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel